Нови придобивки от Sigma

  Преди време писах за четките на Sigma. Харесаха ми толкова много, че си поръчах още няколко.
Този път обаче чувствата ми са смесени. Някои от новите придобивки са страхотни, други не са нищо особено, а едната е направо абсолютно разочарование.
  Четките, които пристигнаха с тази поръчка (отново на митница) са  Precision Round - P82 за нанасяне и преливане на коректор, Short Shader - E20 за размазване и омекотяване на границата между сенките и молива или очната линия, Flat Definer - E15 за нанасяне на гел очна линия в основата на миглите и във водната линия, Large Fluff - E50, която си взех за да нанасям пудра върху коректора в зоната под очите, Small contour F05 за контуриране и Tapered Highlighter - F35 за прахообразни хайлайтъри.
   Ще започна с тези, които ми харесват наистина много. Това са Precision Round P82Blending E25 и Short Shader E20

Precision Round P82
   Първата е невероятна. Много е нежна към деликатната зона под очите, а в същото време нанася всякакъв коректор толкова лесно и естествено, че дори в увеличителното огледало не си личи, че имам такъв. Сенките са прикрити идеално. Досега ми беше голям проблем поставянето на коректор. Пробвала съм буквално десетки. Нанасяла съм ги и с пръсти, и с beautyblender, и с триъгълна гъбичка, и със стандартна четка за коректор... все не ми се получаваше перфектно, или за да се получи трябваше да си играя по 5 минути. Сега с тази четка става за секунди и резултатът е изключително добър. 
  Втората вече я имах в травъл размер като подарък към предишната поръчка, но ми седеше грозно в стойката с останалите четки с късата си сива дръжка, на фона на всички останали, които са с дълги и черни (Да, тотално луда съм. Това ми е професионално изкривяване от интериорния дизайн и държа на всякакви безумни детайли). Подарих я на сестра ми и си поръчах стандартната версия. Чудесна е! Става и за нанасяне на сенки и за преливане. Когато бързам и правя по-семпъл грим на очите използвам само нея.
  Третата е най-добрата, която съм използвала за размазване на молив или очна линия и за нанасяне на сенки в основата на миглите. Става много по-лесно и бързо отколкото със заострените "pencil" или "smudge" четки.
  Четките, които ми харесват, но не са нищо невиждано, са Large Fluff - E50Tapered Highlighter - F35 и Flat Definer - E15.
  Първата е много удобна за нанасяне на пудра на по-малки и труднодостъпни участъци като зоната около носа и под очите, но същата работа би свършила всяка голяма и пухкава четка за сенки.
  Втората я взех за прахообразни хайлайтъри и ми върши добра работа за целта.
  Третата е чудесна за слагане на гел очна линия много плътно в основата на миглите и във водната линия. Една от любимите ми четки е, но има и по-евтини такива със същите функции и качество.


Вижда се добре колко много се скубе четката
  Четката, от която съм наистина разочарована е Small contour F05. Въпреки, че името ѝ показва размера, все пак очаквах да е малко по-голяма. Освен това е по-жилава от ъгловата четка на Сигма за контуриране, която също имам и взима твърде много продукт и го нанася прекалено концентрирано, заради което ми е много трудна за работа. Но не това е основният проблем. Това, което ме влудява е, че се скубе безумно! Поне по 2-3 косъма на всяка употреба. Струва ми се, че ако не спрат да падат косми и не ѝ намеря някакво по-добро приложение ще я запратя право в кофата...




  Подаръкът от Sigma, който получих към тази поръчка е ярко розова травъл версия на Eye Liner E05. Вече имам такава от предишната си поръчка, затова тази си седи прибрана и неразопакована. Ще я прибавя към няколко други по-интересни неща, които съм купила за някого от последователите на блога - така наречения Giveaway, който е доста популярен в чужбина. Намислила съм да направя такъв когато блогът събере 100 последователя. Дано да е скоро :)

6 коментара

  1. Честито!Добре, че пак от повечето четки си доволна! Аз съм доста разочарована от тези така хвалени четки...Може би съм оцелила някоя понеделнишка партида, не знам, но моите четки- най-вече тези за пудра и за руж се скубят толкова жестоко, че ме е яд да ги гледам... Мога да си събирам косъмчетата от лицето до безкрай, ако си нямам друга работа...:-(
    Все си мисля, че е просто лош късмет и че по принцип четките им трябва да са хубави, но във всеки случай повече няма да рискувам да си поръчам.
    Обаче открих една друга фирма- Zoeva, в Германия, които също имат доста богат избор и това, което съм си поръчала досега от тях, е наистина добро. Ето линк към страницата:https://www.zoeva-shop.de/en/
    Поздрави и приятно гримиране!!! ;-)
    Мая

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според това, което чета из блоговете, четката за пудра е най-често скубещата се от всички на Сигма. Моята обаче не се скубе изобщо. И като цяло от първата си поръчка съм страшно доволна и доста се изненадах, че с тази нещата не седят така.
      Твърде жалко е, че фирма с толкова високо реноме няма константност на качеството...
      Така или иначе, събрах вече всички типове четки, от които се нуждая и нямам намерение да купувам повече в близко бъдеще. Ще разгледам обаче немския сайт с голям интерес. Благодаря! Може да ме изкуши нещо :)

      Изтриване
    2. Сега разгледах подробно сайта. Наистина имат доста интересни неща, а цените са чудесни. Жалко е, че няма доставка до България и ще е нужен посредник, но с оглед на това, че няма да отидат на митница защото са от ЕС, сумата за комисионна на посредника не е проблем.

      Изтриване
  2. Аз имам два комплекта на Сигма и съм много доволна от повечето им четки. Специално проблеми със скубане срещам само при най-голямата за пудра, но не е чак някаква огромна драма.

    Принципно сравнени с други марки четките им са много евтини, но на фона на стандарта в България ситуацията седи различно. Трудно е да се отделят 100 лева за комплект четки, когато взимаш заплата от 300 примерно. Тук един лак за нокти струва между 12-19 евро и можеш да предположиш, че 50 евро за 12 четки не ми ощетява бюджета кой знае колко много.

    Имам няколко четки на MAC и варианта, който предлага Сигма (изглеждат 1:1) и бих казала, че са много подобни, а разликата в цената е драстична.

    Ако наистина не си доволна според мен се свържи с тях и се опитай да си вземеш парите обратно, надявам се да са достатъчно отзивчиви и да влезнат в положение.. Най-малкото поне да ти сменят въпросната, която се скубе неудържимо, тъй като шанса да я използваш не е огромен, а си платила за нея.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жени, мерси за съвета. Определено мисля да им пиша, пък каквото стане. Ще споделя тук какво са ми отговорили. Но четката и като приложение не ми харесва, така че скубането ѝ е най-малкия проблем...

      Изтриване
  3. Благодаря и аз за съвета, Жени! На мен честно казано не ми се занимава, а и аз моите четки не си ги поръчах директно от Сигма, а чрез посредник в Германия и не знам дали ще има смисъл... Между другото, ако някой иска да си поръча нещо от Зоева, мога да съдействам, без комисионна естествено!;-) Аз преди малко си поръчах още няколко четки от тях и се надявам да са толкова хубави, колкото и другите техни, които имам!:-)
    Целувки на всички make up-фенки и до скоро!

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)