Ден 12 - Глитър (Брокат)

30 дневно предизвикателство


  Този ден ми беше доста интересен и отдавна го очаквах с нетърпение. До последно не ми беше съвсем ясна концепцията какво искам да направя, нито можех да си представя как точно ще изглежда след като го направя.
  В крайна сметка, резултатът се получи доста интересен и за моя изненада, издържа повече от 4 часа преди първите брокатчета да започнат да се ронят.

  Използвах обилно количество от базата на NYX, а върху нея блестящи прахообразни сенки на Golden Rose в тюркоазено и лилаво, които нанесох за дълбочина на грима и за да не прозира на места гола кожа под броката. В свивката на клепача и в ъгъла на окото сложих черни единични сенки на Flormar. Върху целия клепач намазах брокатена очна линия на Classics, която си купих специално за днешното предизвикателство за смешната сума от 3.40лв. Брокатчетата в нея са ситни и трябва да се напластява защото са доста нарядко, но се оказа много издръжлива и затова реших да я използвам като основа за насипния брокат. Него нанесох с леко влажна плоска четка и залепна чудесно върху още неизсъхналата очна линия. Завърших със син молив във водната линия и малко спирала.
  Разбира се, с този едър брокат, гримът е чудесен за снимане, но не и за носене защото лесно се рони при потъркване на окото. Ако бях използвала лепило за мигли като основа за глитъра, вярвам, че щеше да издържи непокътнат над 10 часа, но свалянето едва ли щеше да е особено приятно и реших да се спестя експермента. Все пак, за някой маскарад определено ще го пробвам :)

  Снимах два варианта. При единия, едрият брокат е само в края на окото. При втория има брокат по целия клепач и черното V в ъгъла на клепача е по-издължено.




 Отговор на това предизвикателство от Mirsea:



Вариантът на сестра ми е доста по-подходящ за продължително носене и наистина много красив. За съжаление, снимките не успяват да уловят невероятната игра на светлината върху броката.


Mirsea е използвала следните продукти:

Вежди: Essence eyebrow stylist set; 
Очи:палитра Manly;Golden rose Extreme Sparkle Eyeliner 01,06 и 07;спирала Maybelline The Colossal Volum’ Express 100% Black; Essence Kajal Pencil 01 Black












3 коментара

  1. Страхотно се е получило и на двете ви! За фиксирането на брокати, нямаше ли някаква "течност" различна от лепило за мигли, която се използваше?

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)