Ден 3 - Зелено

  30 дневно предизвикателство

  Този грим трябваше да е за вчера. Предпочетох обаче да нe го публикувам и да го оставя за днес, защото покрай красивите произведения на Биляна, щеше да седи като грозно петно.







Отново използвах за основа цветен молив - в случая зелен. Върху него надграждах с два цвята зелени сенки и малко черно в ъгъла на окото. Нагоре прелях с перлено кафяво и за хайлайтър под веждата използвах светло бежова перла. Цялото око е очертано с гел очна линия на Есенс, включително и във водната линия. За да се получи толкова право и рязко крилцето на очната линия във външния край на окото, просто взех влажна кърпичка, сгънах я на правоъгълник и с правия ръб избърсах сенките, които бяха извън желания контур. С базата за сенки на АртДеко отдолу, гримът не помръдна над 8 часа.
Използвани продукти
От палитрата (Markwins Baked Eyeshadow palette) използвах двата последни цвята най-долу за зелената част, светлия до тях за хайлайтър и бежовия над него за преливане.


Отговор на това предизвикателство от Mirsea:





Вежди: Essence eyebrow stylist set; Essence Lash & Brow gel mascara
Очи: Трио сенки-S-he stylezone 9060(ползвала съм 2те зелени);перлено бяло от палитричка на Miss Sporty 404 For Black Eyes;Дуо сенки(ползвала съм само светлото) на Catrice Absolute Eye Color 010 Mars Attacks;спиралаMaybelline The Colossal Volum’ Express 100% Black

Отговор на това предизвикателство от Mirama:


Следва ден четвърти - синьо



6 коментара

  1. Страхотно се е получило!:) Много хубав и цветен грим.

    ОтговорИзтриване
  2. Адри, страхотни идеи, много ми допадат! Признавам си, гримирам се отдавна, но до момента не съм установила навика винаги да слагам основа, тъй като или бързам или ми се е струвало, че напластявам твърде много и едва гледам, а и ако трябва да съм напълно честна не изпробвах упорито различни марки докато намеря тази база, която ми пасва. Ще се възполвам от съветите ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен най-много ми допада базата на NYX. В началото не можех да се справя с нея, но сега ми е любима. Слага се по съвсем малко за да не се напласти. По-малко от оризово зрънце за око.

      Изтриване
  3. Адри, каква четка използваш за нанасянето на очната линия? Много ми допада как е станало. Въобще, този грим е страхотен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен дотук зеления грим ми допадна най-много от това, което сътворих... не толкова като цвят, а като "оформление" :)
      За очната линия тук ползвах две четки. Започнах със скосената, която по принцип си ми е най-удобна, но накрая видях, че с нея ще ми е трудно да изтегля крилцето и довърших с тънка и заострена - Sigma E05. Пак не стана перфектно, но го оправих като избърсах ръба с мокра кърпичка :)))

      Изтриване
  4. Много я яко. На she палитрата в дм ли мога да я намеря? Обожавам златистозелени цветове и това тютюневото. С пъстри лешникови очи съм, с бледа кожа и кестенява оса която има леко махагонов отблясък естествено. Според теб кои цветове ще ми стоят добре?

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)