Lush - Lemony flutter и Million kisses

  Срам не срам, ще си призная, че първото ми посещение в Lush беше едва преди две седмици и дори не беше планувано. Наистина голям пропуск за една блогърка, която пише за козметика...
  Във въпросния ден тъкмо бях щурмувала MAC и удовлетворена, че съм с пълна торба и празно портмоне, се упътвах към изхода на мола, вперила поглед в пода за да не се изкушавам от никой друг магазин. И тогава ме лъхна един сладък, вкусен и леко задушлив аромат. Вдигнах глава за да видя какво е, тъкмо в момента, в който сестра ми ме задърпа точно в тази посоката: "Хайде да влезем в Лъш"... е, влязох, какво да се прави...
  Нещото, което ме впечатли още в първия момент, дори повече от упойващия мирис на магазина, беше лъчезарната усмивка на момичето, което ни посрещна. Абсолютно противно на всички тенденции в мола да се ходи максимално "натокана", аз правя шопинг туровете си в най-невзрачния си и полу-домашен вид - държа да ми е удобно, а не да съм красива за молските левенти. По тази причина, обикновено в магазините не ме приемат като особено платежоспособен купувач и ме посрещат с отегчено-презрителна гримаса от типа "Уффф, тая пък за к'во ся влиза да ми пречи...". Затова и неподправената усмивка на девойчето, работещо в Лъш, ме учуди повече, отколкото ако бях видяла еднорог да се вози на ескалатора. Е, колежката на касата определено не можеше да се похвали със същата любезност, за съжаление, но не беше и арогантна като някои "дами" от по-скъпите вериги.

  Изобщо не планувах да купувам нищо, но все пак не можех да не разгледам и помириша това-онова, пък и да си набележа продукти за следващото посещение, докато сестра ми си избираше бомбички за вана. Не можах да осъществя плановете си обаче. След като ме разпитаха от къде знам за Лъш и ми намигнаха съзаклятнически като споменах bg-mamma като един от източниците, ми разказаха за всеки продукт, до който се докоснах и ме намазаха подобаващо с какво ли не. Не можех да си тръгна с празни ръце и си взех отдавна планувания за покупка и много хвален Lemony flutter. За да не му е самотно в торбичката, добавих и едно червило - Million kisses. 



  Продуктите на Lush са известни с това, че са изцяло от естествени съставки и не съдържат консерванти, поради което голямата кутия на Lemony flutter доста ме изненада. Определено очаквах по-малък грамаж, с оглед на не особено голямата трайност.
 Това е, може би, най-популярният продукт на Lush. Всички любителки на красивият маникюр го препоръчват като най-добрият продукт за справяне със сухите кожички около ноктите. Аз след всяка зима се боря с този проблем - моите са твърди, стърчащи и много, много сухи. Пробвала съм доста хвалени продукти за целта, но без особен резултат. Така или иначе, за всичко е нужно постоянство, а на мен то ми липсва. Още се търкаля из къщи тубичката Cuticle Eraser на CND, купена миналата година, а Solar Oil завърши безславно изсипан върху дивана...
Бях чела, че ароматът на Lemony Flutter е прекрасен и се надявах това да е стимул за мен да го отварям по-честичко, защото съм пристрастена към приятните и вкусни миризми. За съжаление обаче, на мен изобщо не ми допадна. Чудесен е свежият дъх на лимон, но има и още нещо освен него, което не мога да определя какво точно е, но категорично не е особено приятно. Все пак, виждам, че има резултат от мазането. Определено положението се подобри много и то като се има предвид, че не го използвам всеки ден. Явно не го хвалят безпричинно и наистина рано или късно ще мога да пускам в блога снимки на маникюра ми, без да се срамувам от вида на кожичките си.


   Million Kisses ме изненада изключително много и то положително. Когато го видях в магазина, очаквах, че е обикновен леко тониран балсам за устни, а то се оказа изключително силно пигментирано червило, в умопомрачителен малинов цвят. От много време се опитвам да открия нещо подобно в малиново или вишнево в студената гама и ето, че го намерих на последното място, което очаквах. Наистина, фактът, че е в кутийка, а не в гилза като обикновено червило е малко неприятен, защото наистина затруднява подновяването през деня. Плюсовете обаче са много повече и заради тях ще преживея това неудобство.
lush, lip tint, million kisses, red
Lush - Million Kisses Lip tint
  Първият плюс, както казах е цвета - много богат и наситен, а само едно докосване на продукта е достатъчно да се покрият плътно целите устни.
  Вторият плюс е текстурата - лека и приятна за нанасяне, силно овлажняваща, без да е мазна, с красив полу-матов завършек.
  Третият и съвсем не за подценяване плюс, е трайността - изненадващо добра, а избледняването на цвета след няколко часа, става съвсем равномерно, без да остават по-светли и по-тъмни петна.
 Ароматът е приятен и плодов, не много натрапчив. Вкус почти няма, макар и да се усеща лека сладост, но не чак такава, че да те подтиква да го изядеш, вместо да го оставиш върху устните.


  Със сигурност ще пробвам и други продукти на марката в най-скоро време. Вече съм си набелязала няколко неща, сред които още 1-2 цветни кутийки за устни.



6 коментара

  1. ох, това ми е любимата марка, Ади! Препоръчвам ти я горещо. Е, да, не всеки продукт ще ти харесва със сигурност, щото са предназначени за различни хора с различни потребности, но все пак. От години го купувам от Англия. Най-любимите ми продукти са твърди шампуани, къна и ментова маска за лице! ох, толкова ги очаквах в България и все ги нямаше... а сега ги има, но мен ме няма в столица и май нямат онлайн магазин... уффф...
    този малинов цвят е наистина много хубав! пробвала съм само безцветен балсам с мед, но сега ме изкушаваш да пробвам и нещо цветно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще пробвам със сигурност още неща на марката. Ако се сетиш нещо конкретно да препоръчаш ще ми е от полза :)
      А иначе винаги можеш да ми кажеш какво да ти взема и да ти изпратя по пощата или по куриер ;)

      Изтриване
  2. Този балсам изглежда супер :) Не знаех, че марката предлага и такива неща. Следващият път ще посетя и аз магазина :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също не знаех и изобщо не съм гледала за декоративна козметика. Тези балсамчета (това си е всъщност червило и то много силно пигментирано) бяха сгушени пред самата каса и не се виждаха много, много.

      Изтриване
  3. Million kisses изглежда страхотно, предчуствам как като се оправи времето ще се запътя към Лъш.
    Страхотни покупки!

    ОтговорИзтриване
  4. Много е хубаво Million kisses и ти отива :)))
    Наистина е много пигментирано.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)