30 May 2012

MAC Prep+Prime transparent finishing powder

  Изключително фино смляна пудра. Матира кожата с часове и осезаемо удължава трайността на фон дьо тена, върху който е нанесена. Голям плюс за мен е и че е абсолютно безцветна и не е нужно да се съобразява с цвета кожата, който често се променя през различните сезони. 
  Не знам кое в състава ѝ е причината, но след тази пудра, кожата става кадифено мека на допир, което наистина ме очарова. 
  За съжаление обаче си има и своите недостатъци. Първият е, че е прахообразна и на мен лично ми е доста трудно да работя с нея без да нароня навсякъде. Предлага се и в компактна форма, която мисля, че би била по-добрият избор, но аз, по необяснима причина, реших да взема тази...
Другото, което наистина ме разочарова е, че се оказа крайно неподходяща за суха кожа, каквато е моята. Консултантката в MAC очевидно си разбира от работата и ме предупреди, че това не е продукт за мен, но нали съм всезнайка, реших да не я послушам. Следващия път когато отида, ще знам да се доверявам повече на преценката на момичетата, които работят в магазина. Ако я нанеса другаде, освен на Т-зоната, моментално усещам неприятно опъване като при пресушаване след измиване с агресивен продукт. Смятам, че в дългосрочен план, това ще се отрази много зле на и без друго сухите ми бузи и зона под очите и заради това за фиксиране на фон дьо тена на тези части от лицето си трябва да използвам друг продукт, което е малко досадно.

  Изненадващо за мен, тази пудра от серията Prep+Prime се оказа и неподходяща за снимки. На светкавицата лицето изглежда като набрашнено.  За моите нужди, уви, не е най-добрият избор и докато намеря нещо по-добро за себе си, ще продължавам да използвам безцветната прахообразна пудра на Almay, която не матира толкова добре, но и не пресушава толкова. Също така, излиза прекрасно на снимки.


 Но ако вие имате мазна кожа и не планирате да се снимате, това най-вероятно би бил перфектният продукт за вас.