MAC Prep+Prime transparent finishing powder

  Изключително фино смляна пудра. Матира кожата с часове и осезаемо удължава трайността на фон дьо тена, върху който е нанесена. Голям плюс за мен е и че е абсолютно безцветна и не е нужно да се съобразява с цвета кожата, който често се променя през различните сезони. 
  Не знам кое в състава ѝ е причината, но след тази пудра, кожата става кадифено мека на допир, което наистина ме очарова. 
  За съжаление обаче си има и своите недостатъци. Първият е, че е прахообразна и на мен лично ми е доста трудно да работя с нея без да нароня навсякъде. Предлага се и в компактна форма, която мисля, че би била по-добрият избор, но аз, по необяснима причина, реших да взема тази...
Другото, което наистина ме разочарова е, че се оказа крайно неподходяща за суха кожа, каквато е моята. Консултантката в MAC очевидно си разбира от работата и ме предупреди, че това не е продукт за мен, но нали съм всезнайка, реших да не я послушам. Следващия път когато отида, ще знам да се доверявам повече на преценката на момичетата, които работят в магазина. Ако я нанеса другаде, освен на Т-зоната, моментално усещам неприятно опъване като при пресушаване след измиване с агресивен продукт. Смятам, че в дългосрочен план, това ще се отрази много зле на и без друго сухите ми бузи и зона под очите и заради това за фиксиране на фон дьо тена на тези части от лицето си трябва да използвам друг продукт, което е малко досадно.

  Изненадващо за мен, тази пудра от серията Prep+Prime се оказа и неподходяща за снимки. На светкавицата лицето изглежда като набрашнено.



  За моите нужди, уви, не е най-добрият избор и докато намеря нещо по-добро за себе си, ще продължавам да използвам безцветната прахообразна пудра на Almay, която не матира толкова добре, но и не пресушава толкова. Също така, излиза прекрасно на снимки.


 Но ако вие имате мазна кожа и не планирате да се снимате, това най-вероятно би бил перфектният продукт за вас. 



5 коментара

  1. Жалко, че си останала разочарована. Много е неприятно, особено като се изръсиш за нещо скъпичко. Аз явно влизам в таргет групата на тази пудра (с мазна кожа съм и не се снимам кой знае колко :)), но малко се притеснявам от прахообразната консистенция...Ще я погледна следващия път!
    PS За суха кожа чета навсякъде, че много препоръчват MAC Mineral Skinfinish Natural. Аз го ползвам от доста време и много го харесвам, има адски приятен матов, но не плосък финиш. Ще взема да му посветя една публикация.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Останах разочарована защото не послушах момичето. Тя ми каза, че ако е за мен мога да го ползвам само и единствено в Т-зоната... Но аз изхождам от по-евтините продукти, където нещата за суха кожа не матират изобщо и се хвърлих на тежката артилерия :)))
      За другия път ще знам. Беше скъп, но много полезен опит,
      Ще ми бъде много интересно да прочета за минералния скинфиниш. Ще чакам публикацията :)
      А от пудрата мога да ти отсипя да я тестваш.
      Засилила съм я за размяна във форума, но засега си е още в мен :)

      Изтриване
  2. Ако нямах подобна пудра на Виши, щях да ти взема твоята :) Аз също я ползвам само в Т-зоната. Много ми изсушава по бузите и средата на челото. Ще загледам и аз минералната пудра следващият път, като се мотам из мола :)

    ОтговорИзтриване
  3. Направо ме е яд, че не съм с мазна кожа :))) С никой друг продукт не съм имала толкова кадифена на допир кожа. Наистина е прекрасна. Категорично следващата ми пудра пак ще е МАК, но просто ще оставя консултантката да ми предложи подходяща.

    ОтговорИзтриване
  4. Здрасти, мога да ти препоръчам дооста по-изгодната алтернатива на Alverde - highlither duo (кремообразен и пудра). Ползвам го от месеци и съм страшно доволна, а изглежда като нов, защото имам нужда от съвсем малко, за да нанеса където желая по лицето, аз го правя предимно с пръсти, но и с четка седи чудесно. Относно пудрите на MAC, когато изчерпам другите си подобни продукти мисля да инвестирам в Iridescent loose powder - Silver dust, защото виждам страхотни отзиви за нея в youtube, а и седи страхотно на всякакъв тип кожа ;)

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)