Първи опит за фото-ръководство

За пръв път правя подобно нещо и разчитам на вашите коментари да ме насочите какво да променя и поправя следващия път


1.Нанасяме база за сенки (по желание)
2. Нанасяме бели матови сенки във вътрешния ъгъл на окото
3.На останалата част от клепача добавяме лилави сенки




4.Преливаме добре двата цвята с пухкава четка
5. Нанасяме в свивката на клепача по-тъмни сенки
6. Във външния ъгъл на окото добавяме най-тъмния цвят
(в случая графитено)
7. Под долните мигли също нанасяме от лилавото и от
тъмните сенки
8. С пухкава четка нанасяме под веждата малко матово
 бяла сянка и след това преливаместарателно всички цветове
9. Полагаме в основата на миглите очна линия
(тъмно лилава или черна)
10. Слагаме очна линия (или молив) и във водната линия на окото
Ако носите лещи или сте с чувствителни очи, пропуснете тази стъпка
11. Нанасяме спирала върху миглите
12. По желание можете да добавите и изкуствени мигли

Готово!







18 коментара

  1. Много добре си се гримилала Адри! А и лилавото ми е от любимите сенки. С тази разлика, че аз много рядко се гримирам и слагам светлолилава гама /възможно най-светлото/. Единствено ще подчертая, че никга не слагам очна линия или молив във водната линия на окото. Ще обясня защо: винаги ми дразни окото и ми се зачервяват очите ако очертая водната линия. Освен това, като че ли почва да ми сълзи окото и черни частици от грима се събират като сълзички във вътрешния ъгъл на окото ми. Затова не очертавам. Не знам при теб как е, но може би проблема е в чувствителните ми очи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, много зависи от това дали си с чувствителни очи
      или лещи

      Изтриване
  2. В момента се опитвам да си изградя навици да се гримирам всеки ден (ей, много ми е трудно), тази статия ми беше доста полезна, винаги съм си мислела, че молива (или очната линия) на клепача се слага преди да сложиш сенките (явно съм бъркала). Четката, с която слагаш във водната линия на окото, контурна ли е (в смисъл само за това ли се използва)? Как точно става преливането (с каква четка)? Въобще в момента като че ли четките ме вълнуват - коя за какво е, коя как се използва (включително и тези за руж и пудра). Основата за сенки различна ли е като тип от основата, която се слага на цялото лице?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даваш ми чудесна идея за следваща публикация! Тези дни ще пусна една с всички видове четки и обаснение и снимки за това как и за какво се използват. Може и за всеки тип четки да е отделна публикация с повече подробности. От типа "Четки за очна линия", "Четки за преливане на сенки" и т.н.
      По принцип никоя четка няма строго определена функция. Винаги имат по няколко приложения според това как ти е удобно да ги ползваш :)

      Изтриване
    2. Скоро писах отностно видовете четки и ако ти е интересно можеш да погледнеш тук- http://shiderova.blogspot.co.uk/2012/06/blog-post.html

      Изтриване
    3. Приятен блог, Деница :)
      Ще чакаме нови публикации с интерес

      Изтриване
    4. Много благодаря, ще чакам следващата публикация (за четките) с нетърпение

      Изтриване
  3. Супер е станал грима Адри .. и на мен тази гама ми е любима .. Имам синьо - зеленикави очи и лилавото ми стои много добре .. Ще се пробвам :) това половинките изкуствени мигли ли са?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, тези са цели. Пак Ардел № 120, но като ги слагах ги полях ужасно с лепило и се залепиха много грозно и си личат(на снимката където съм със затворено око се вижда :((( )

      Изтриване
  4. Би ли описала четките в случая(марките им)?Много ми харесва начина на гримиране,но четките са голям процент от успеха на един красиво направен грим.Имам няколко гелообразни очни линии,но не мога да ги нанеса добре със скосена четка,от коя си доволна?Сега видях,че горния коментар е същия,извинявам се за което,но аз също се интересувам от това:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всички четки са на Сигма.
      Специално за очна линия обаче имам друга любима четка - скосена от Джъмбо за 1.99лв. Почти същата е като тази на Сигма, но се слепва по-малко и прави по-красиви и равни линии.

      Изтриване
    2. Е, крайно време е и аз да я пробвам тази прословута четка от Джъмбо :D
      Много добре се е получило, Адри. Давай смело напред! А снимките как ги правиш - само на самото око или голяма снимка и после режеш?

      Изтриване
    3. Снимките ги правя само на самото око, но пак има за поорязване. После ги намалявам доста, защото окото ми в резолюция и размер на тапет може да докара безсънни нощи и на най-безстрашните читатели :)))

      За четката от Джъмбо пак да кажа - препоръчвам само тази за очна линия, скосената. Имаше недоразбрали, които си бяха купили разни за пудра и не знам какво още, които са ужасно долнопробни.
      Преди имаше и много хубава четка за сенки, но си взех втора преди 2-3 месеца и беше с коренно различно качество. Тази за очна линия обаче си е същата.

      Изтриване
  5. Здравейте! Искам да попитам каква качествена база за сенки може да ме посъветвате да си си закупя, тъй като никога не съм ползвала. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      От марките, които се намират на нашия пазар мога да препоръчам базата на АртДеко и Пейнтпот на МАК. Ако не се притеснявате да поръчвате от ибей - тогава предлагам базата на NYX. В момента тъкмо подготвям публикация за нея и за Пейнтпот, която ще публикувам утре.

      Изтриване
    2. Скосената четка на Джъмбо и на мен ми е любима. Върхът е!

      Изтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)