20 June 2012

CATRICE Color Infusion

Longlasting Lip Stain  За съжаление нищо "longlasting" няма в тези флумастери за устни. Поне не и при мен, с ужасния ми навик да се облизвам и прехапвам устни често. Особено когато това, което съм сложила е толкова вкусно и ароматно. А това няма как да се отрече - този продукт на Catrice ухае невероятно на горски плодове и има приятен сладък вкус. Консистенцията му е течна и съвсем сериозно се замислям, че ако след привършването му го напълня с малко по-концентриран разтворим сок (от типа на Step), няма да се усети никаква разлика от това, което всъщност има в момента вътре.
  Като голям плюс мога да посоча, освен аромата, това, че се нанасят изключително лесно. Буквално сякаш рисувате с маркер.  Седят много естествено защото не са особено силно пигментирани, а завършека е матов и наистина изглежда сякаш устните по рождение са в този цвят и нямат нищо на тях. 

  Недостатък е, че не хидратират изобщо и подчертават всички сухи участъци по устните и изпръхнали кожички, ако има такива. Затова е добре да се използват върху много добре ексфолирани и овлажнени устни, иначе има анти-ефект и вместо по-красиви, устните изглеждат по-зле -напукани и неравномерно оцветени.
   Аз открих, че единствения начин, по който ми харесва да ги нося е като само очертавам устните и съвсем леко запълвам навътре без да ги покривам целите. Така компенсирам неравномерната пигментация по контура на устните си.

Горе - Rose Wood Avenue
Долу - Red &The City