Essence - Гел очна линия. Ревю и начини за нанасяне

   Отдавна се каня да напиша публикация за този любим мой продукт и за начина, по който го използвам, но все отлагах с желанието да се сдобия и с останалите цветове, които предлагат Essence, за да бъде публикацията по-изчерпателна. За съжаление, така и не открих никъде в София зелената гел линия, а и загубих надежда това да се случи. Затова пускам публикацията със снимки само на черната, кафявата, лилавата и сребърната. Ако все пак, по някакви неведоми пътища, се сдобия и с други цветове ще пусна update :)
  А сега по същество.
  Винаги съм харесвала как седи тънка,  фино нанесена очна линия. За съжаление ми беше почти невъзможно да постигна нещо подобно с молив или с обикновена очна линия. Винаги изкривявах или удебелявах твърде много, а при очната линия с писец всяко леко трепване на ръката води до неравно очертание. Затова и много се зарадвах когато видях, че вече и в България се предлагат гел очни линии (тогава още нямаше магазин на MAC). Първата, която си купих беше на Alverde и беше тотално разочарование. Много слабо пигментирана, суха и ронеща се, а след по-малко от две седмици се превърна в нещо подобно на засъхнала буца кал. Изобщо не се и напъвах да я съживявам с вода и глицерин, а просто я изхвърлих...
Черна - Midnight In Paris 01, Кафява -London Baby 02,
 Лилава - Berlin Rocks 03, Сива - Miami's Ink 05
   Съвсем скоро след това реших да пробвам гел линиите на Essence. Четох доста положителни отзиви и затова реших да им дам шанс. Купих си черната. Оказа се изключително сполучлив продукт. Уникално силна пигментация, чудесна консистенция, лесна за нанасяне - маже се като масло. А трайността ѝ е много, много голяма, дори и във водната линия на окото. Имам я вече повече от година, използвам я поне 3 пъти седмично и още е "сочна" в кутийката и все така хубава. Освен това е толкова икономична, че още дори не съм я преполовила.
  Това беше причината през изминалия месец да си взема още цветове. Не го бях направила по-рано защото рядко използвам друго, освен черно и се опасявах, че ще изсъхнат след една-две употреби. 
   Другите три цвята, с които се сдобих също ми допаднаха много за времето, в което съм ги ползвала, макар и да са една идея по-слабо пигментирани от черната и не са матови, а с лек металически блясък. Той обаче не личи много когато са тънко нанесени (освен при сребърната, тя блести доста). "Кафявата" всъщност не е съвсем кафява, а е доста особен тютюнево-пепелив цвят, който бързо ми стана любим за ежедневен грим или когато искам ненатрапчиво очертание на окото. В ден 11 от 30 дневното предизвикателство съм с нея - Линк.
  

  Четките, които използвам за нанасянето на гел очна линия са три
- стандартна скосена четка, плоска отсечена под прав ъгъл и най-често срещаната обла и тънка, със заострен връх.
  Първата използвам най-често. С нея става идеален фин рисунък изключително лесно.  Докосвам я леко в повърхността на продукта и поставям четката съвсем плътно в основата на миглите по цялата дължина на скосеното снопче, а после полека изтеглям към външната част на окото. Резултатът винаги е перфектен. Ако искам да направя много тънка и издължена "опашка" като тази ТУК, използвам заострената четка само за нея. Останалия рисунък по дължината на клепача е със скосената четка.
  Плоската четка открих съвсем наскоро и безкрайно много я обичам. Съвсем интуитивно ѝ намерих приложение в нанасянето на гел очна линия, а в последствие разбрах, че именно за това се използва и я наричат "Push eyeliner brush", т.е. четка за притискане на очна линия. Може да се използва също толкова успешно и с тъмни сенки. Техниката при нея е по-различна отколкото с другите четки. С нея не се прави рисунък, а очната линия (или сенките) буквално се набиват в основата на миглите и така изглежда сякаш нямате очна линия, а в същото време миглите са много по-подчертани и изглеждат много по-плътни, отколкото ако сте само със спирала. Това е и начина, по който е най-малко вероятно да сгрешите когато поставяте очна линия.
  По същия начин нанасям очната линия и във водната линия на окото. Не движа четката и не рисувам с нея, а просто я притискам. По този начин продуктът залепва много по-добре и е доста по-траен във водната линия.
  Позволявам си да публикувам едно клипче от You-Tube, в което нагледно е показано как се използва плоската "пуш" четка:


 Скоро може би ще направя сама няколко  клипчета на български, за да не използвам чужди, но категорично нямам претенциите да откривам топлата вода. Почти всичко, което пиша тук и което ще показвам като техника и трикове, е научено от някъде другаде, а не е лично изобретение ;-)



21 коментара

  1. Какво ти е мнението за лилавата ? Аз имам черната и съм страшно доволна от нея. Ползвам я от над година и не се е развалила още, нанася се перфектно. Просто съм страшно доволна. Това обаче не мога да кажа за лилавата. Не се нанася по същия начин - не прави хубава линия. Не се задържа по същият начин. Просо е ужасна.

    ОтговорИзтриване
  2. По-слабо пигментирана е лилавата определено. Затова не става така добре линията. Също така имат и шимър, който малко затруднява нанасянето. Всъщност всички останали са по-слабо пигментирани от черната, но при мен се държат добре като трайност. Използвам ги с база на NYX.

    ОтговорИзтриване
  3. При мен черната се задържа без всякаква база (от големите жеги до цял ден на работа и цяла нощ купон). Аз нося много лилави дрехи и лилавата ми вършеше много работа, но си стой в шкафа, защото не се разбираме въобще. Мислех за кафявата, но ако и лилавата ще пропусна. След седмица ще ти пиша обещаното мнение за BB крема на Maybelline - сега ще го разносвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще чакам да пишеш за ВВто :)))
      Кафявата много ми допада. Идеална ми е за по-ненатрапчив грим. Тя не е съвсем кафява... някакъв особен пепелив цвят има. Харесвам я много, но при мен няма проблем с трайността. Най-вероятно заради базата и защото съм с много сухи клепачи по принцип и повечето моливи и очни линии се държат доста добре при мен.

      Изтриване
  4. Много любим продукт! Но особено ме заинтригува push четката, не съм попадала на такава до момента, а ефектът в клипчето много ми хареса. Твоята е Сигма, нали? Не ми се поръчва само една четка, може би ще огледам магазините за художници :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази, която ползвам в момента е Сигма, да. Но още от преди време имам същата от един комплект четки от ибей, който ми излезе на търг нещо от порядъка на $4 за 7 четки :))) Та четката от този комплект върши абсолютно същата работа, така, че вярвам, че можеш да си намериш подобна в ибей за центове.

      Изтриване
  5. Страхотни очни линии <3 И много полезна информация за четките, благодаря!
    Аз също съм много доволна от консистенцията и трайността (имам лилавата) - с уточнението, че съм с много мазни клепачи и без база никой молив или очна линия не изкарва и два часа. С база обаче не помръдват цял ден.
    Харесва ми точно металическия блясък, а оттенъка на кафявото на снимките ти е разкош - при първа възможност ще си го взема и аз :)
    Също много харесвам клипчетата на този гримьор, дава безценни съвети, но още не мога да свикна с това, че показва върху себе си..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Госс ми е любимият гримьор. Изключително полезни неща съм научила от него и вече изобщо не обръщам внимание как се маже :)))

      Изтриване
  6. Един от многото любими продукти на Есенс ми е тази очна линия.. Притежавам само черната, запази се доста дълго.. повече от година.Вече е доста сухичка, но инатливо си я ползвам :D Купих си наскоро още една черна за back up :D Примамва ме кафявата, но ще остане за по-нататък. При мен май по-бързо изсъхна, но когато си я купих миналата година я ползвах дълго време ежедневно, а после с месеци не я бях пипала. Четката на есенс която върви със серията ме разочарова обаче. Взех си една двойна на Catrice за 5лв, със скосено връхче от едната страна и със писец (?!) от другата. Е, влюбих се. Чудя се дали техните гел линии са толкова добри... Ще мине поне година за да го разбера това :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не искам да натрапвам мнение, но да споделя, че на Катрис далеч не са толкова хубави. Имам една в цвят каки, конситснцията е по-скоро като мус и не се нанася толкова плътно и гладко.

      А зелената наистина я нямаше дълго време никъде, аз адски я исках, още когато излязоха на пазара. В последствие за мой късмет се появи за няколко седмици в един ДМ и това беше, повече не съм я виждала по нашите ширини :)

      Изтриване
    2. Въпросната четка на Essence ми върши страхотна работа за потъмняване и запълване на веждите с Eyebrow Stylist Set пак на Essence.

      Изтриване
    3. а коти, четката си е супер, аз говорех конкретно за нанасянето на очната линия, че не ми хареса :D иначе няма да се похаби :D хехе

      @Funny Bunny ама хич не натрапваш мнение, все пак е хубаво да се прочетат различни отзиви и от там вече човек си преценява :)))

      Изтриване
  7. И аз много ги харесва тези очни линии. Имам черната, кафявата и лилавата. Кафявата не ми допада, като оттенък и не я ползвам. Но другите две са ми любими.
    Имах и черна на Катрис - не ми хареса толкова. Пак е силно черна и трайна, но е доста по-течна и консистенцията не ми харесва.
    Зелената не можа да я намериш ;) Аз никога не съм я виждала по магазините.

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотни са ДААА ;)
    Преди време една приятелка от Англия ме беше замолила да и купя всички цветове и така и аз се запалих по тази очна линия :)
    Зелената и аз я търсих , но се оказа ,че не е внасяна в БГ.

    ОтговорИзтриване
  9. Адри, а ако сбъркаш и изкривиш примерно някъде линията - с какво поправяш грешката? С клечка за уши, напоена в дегримьор ли? Не се ли размазва всичко?
    Мен основно това ме притеснява - че ако сбъркам да не се налага да трия и да почвам всичко отначало.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честно казано, с гел линия никога не ми се е случвало да бъркам. Много по-лесно се работи с нея и с четка. С молив обаче често ми се случва да кривна и тогава използвам от заострените клечки (приличат на тези за уши, но са със заострено връхче и са специално с тази цел направени) топната в малко мицеларен разтвор, почиствам внимателно само там където съм сгрешила и после с мъничка четка или пак с такава клечка слагам от сенките,ако съм изтрила малко и от тях.

      Изтриване
  10. От къде мога да си купя четка като първата? Имам предвид някъде от София, не от Интернет.
    Вчера си купих очната линия, но нямам четка, а с тази като първия тип най- добре ще се справя.
    MiaGia

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В дрогерии лили има такава четка на Катрис, мисля, че и на Екотуулс. В ДМ съм виждала подобна на някаква незнайна за мен марка. Инглот и МАК също са опция, но са на прекалено висока цена и не си струва точно за този вид четка.

      Изтриване
    2. Можеш да си купиш и такива четки от магазин за художници. Вършат същата работа. Аз съм решила да си купя подобна на Push eyeliner brush от магазин "Слънчоглед".

      Изтриване
  11. Прекрасна статия! Търся си гел очна линия от много отдавна и не мога да реша каква да си взема. Много съм доволна от нещата на essence и този пост само ми затвърди мнението.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)