Моята тоалетка

  Все по-често ми се случва да ме питат къде държа всичките си гримове... явно създавам впечатление, че имам килограми с такива, но истината е съвсем друга - имам си една малка тоалетчица и за да се събера на нея, съм оптимизирала нещата максимално компактно.
Разбира се, изкушавам се да купувам нови и нови неща, но за да не трупам прекалени излишества, си оставям само любимите, всичко друго подарявам или изхвърлям.
 Ето това на снимките е мястото с всичката ми декоративна козметика (нещата за маникюр, коса и бялата козметика си имат рафт в гардероба и шкаф в банята :)


 Не се смейте на кичозните ми чантички. Като беше само една, не изглеждаше толкова прекалено :)))
В голямата са всичките ми пудри, бронзъри, хайлайтъри, ружове, спирали и изкуствени мигли. Звучи разхвърляно, но за всяка група си има отделение. Под чантичката са палитрата ми на Инглот, ибейските със 120  и с 28 цвята и двете ми, собственоръчно скалъпени от единични сенки, палитри.
Отзад в трите малки чантички са разпределени както следва: фондьотени и бази за грим, червила и гланцове, моливи и очни линии.
 Четките са излижени на показ, а пред тях са двете ми най-често използвани прахообразни пудри. В черната кутийка дремят два бютиблендера. Затворени са защото се оказа, че котката ги намира за особено вкусни и вече изяде един и половина...
Вграденото в огледалото осветление ми е голяма гордост. Изнудих милия ми съпруг да замени стандартното с две LED крушки по 350 лумена бяла светлина... направо вади очи. За да не ми "изгарят" снимките, които правя пред това огледало, се налага за замятам върху лампата едно шалче (фЙешън парцала, върху който снимам продуктите, на които правя ревюта), което малко омекотява светлината.

Това е всичко. Доста разочароващо, нали? Далеч нямам колекциите на чуждестранните блогъри :)


9 коментара

  1. Колекцията ти е прекрасна, завидях! И спокойно - ако имаш желанието, все ще наваксаш и ще си съперничиш с чуждестранни блогърки. Въпреки, че като гледа човек техните огромни колекции, и осъзнае колко много неща седят захвърлени и неизползвани... По-добре да се пази само това, което ни харесва, и да купуваме само това, което липсва в колекцията ни. Много хубаво си подредила, а чантичките мен ме кефят.
    Кога ще направиш ревю на beauty blender-a? Аз само обикалям по форумните теми и тука и си прося. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси :)
      А за бютиблендера и за подобните му съм писала в публикацията за начини за нанасяне на ФДТ

      Изтриване
  2. Сигурна съм, че ако извадиш нещата и ги подредиш, колекцията ти ще изглежда доста стабилна.
    Излиза ли по-изгодно да си направиш палитра от сенки на Флормар/Инглот вместо да си купуваш единичните сенки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Флормар, за съжаление нямат големи палитри и затова преместих единичните си сенки в празна голяма палитра. Съответно не излиза по-изгодно, а напротив. Но в същото време е доста по-удобно и заема много по-малко място.
      При Инглот не съм се интересувала колко струват и дали изобщо има единични сенки в самостоятелни кутийки. Определено предпочитам 1-2 максимално големи палитри вместо много на брой малки.

      Изтриване
  3. Страхотно е това, в което си държиш четките! Може ли информация от къде го купи, защото ми писна моите да стоят в 2-3 бурканчета от лютеница, леко ъпгрейднати с опаковъчна хартия :D .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това са два кожени моливника от Джъмбо, закупени за крупната сума от 4лв всеки :)))

      Изтриване
  4. Чудесна тоалетка!:) Влюбена съм в чантичките/несесерчетата,в които държиш гримовете си.Можеш ли да кажеш откъде ги взе и за колко?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пък тъкмо наскоро разкарах чантичките и ги замених с кутии с чекмедженца. Даже се канех утре да пускам ъпдейт на публикацията с новите снимки :)))
      Иначе напремето ги поръчах от един китайски сайт и общо всички ми излязоха под 20лв, но сега май ги няма вече :(

      Изтриване
    2. Хехе,ако бях писала по-рано коментара,сигурно щях да ти ги откупя,щом си ги разкарала:d Не,наистина се влюбих в тях.Мерси много за инфото,почвам да търся в китайските сайтове подобни:)
      PS Цената е направо фантастична :)

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)