Flormar - Bronzing powder

  Най-сетне дойде ред и на публикацията за най-любимият ми продукт от доста време насам - новата бронзираща пудра на Flormar.
От известно време го коментираме в  Красива мама и доста момичета го пробваха. Всеобщото мнение е, че това е просто прекрасен продукт за тази цена. Кадифена и фина текстура, силна пигментация, нанася се много равномерно и позволява напластяване без да личи и изглежда неестествено... но най-важното от всичко - не седи оранжево като повечето бронзиращи продукти.
  Количеството е огромно - цели 33гр! Това е над 3 пъти повече от стандартна пудра. Цената варира в различните градове и магазини между 11 и 17лв - просто безумна разлика в надценката... не знам докъде ще стигне печалбарството на нашенските магазинери...  Но дори и за 17лв, покупката си струва защото пудрата е конкурентна на далеч по-скъпи такива.
  Цветовете, които аз си взех са BR02 и BR04 (изобщо не знам кога и как ще успея да измажа 66гр, бронзър...). Първият е идеален за контуриране заради пепеливо-розовия си подтон. На моята кожа седи като абсолютно естествена сянка, а не като грим. Нанесен в малко количество с пухкава четка на цялото лице, стопля и освежава тена.
  Вторият не ми допада толкова много като контуриращ продукт, колкото със стандартното си предназначение - създаване на илюзия за 1-5 слънчеви бани (зависи колко се напластява :)
  И двата са абсолютно матови, с много ситни блестящи частички, които обаче се забелязват само при BR04 и то при доста положено количество. Все пак не са натрапчиви, а само деликатно озаряват.




За да добиете ясна представа за размера
сниман до MAC Prep+Prime transperant finishing powder

В блогa на Ида можете да видите нейното ревю за Flormar Bronzing powder BR01 - http://idaandmakeup.blogspot.com/2012/06/flormar-bronzing-powder-face-and-body.html

В блога на Lepidopteria също вече има публикация за този продукт - http://lepidopteria.blogspot.com/2012/07/flormar-bronzing-powder-face-body.html

В My Beauty World също има хубаво ревю - http://attractivestyle.blogspot.com/2012/07/flormar.html#comment-form

Ще се радвам да прочета в коментарите и вашите впечатления, ако сте пробвали тези пудри.
За сенките и червилата на Flormar ще има отделни публикации скоро.

15 коментара

  1. Трудно ми е да открия бронзираща пудра, която да е мат. Задължително ще отида да видя тази на Флормар. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз вече я мацам смело по цялото лице, шията и деколтето, и си седи естествено, въобще не изглежда грозно или оранжево.. Ако продължавам в същия дух, може и да успея да и видя сметката някой ден на тази пудра. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Толкова много хвалби за тази бронзираща пудра,че и аз няма как да пропусна без да си я купя. Тъй като кожата ми е доста светла ме интересува дали BRO2 e много тъмничка, за да знам кой цвят да си поръчам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм бяла като призрак в момента. 02 седи разкошно на светла кожа, но не трябва да се прекалява с количествата.

      Изтриване
    2. Поръчах си 02 и нямам търпение да го видя и изпробвам !!! Благодаря за отговора!

      Изтриване
  4. Аааа, влюбена съм <3
    Няма друго такова нещо... Наистина е огромна и ме е леко страх да не я изтърва, но е тооолкова яка! Хал хабер си нямам как се слага правилно и все пак има огромна разлика в положителна посока.

    ОтговорИзтриване
  5. И аз съм с бяла кожа и търся ефект за леко потъмняване.Номер 4 ли е подходящ за мен?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И 02, и 04 са горе-долу еднакво тъмни. Просто 04 е с малко по-жълт подтон и на прекалено бяла кожа има опасност да оранжевее. За моята кожа лично предпочитам 02.

      Изтриване
  6. Ади,аз искам за цялото лице да я използвам и не мога да се реша кой нюанс.В близката парфюмерия имаше само 2 и 3.Двойката ми изглежда много светла за цялото лице(нали търся леко потъмняване като ефект),а тройката май много оранжавее.Кожата ми е светла(смятам като твоята,но не е толкова нежна и прозрачна , хи хи).04 дали ще е подходяща?
    От жената в магазина разбрах,че 4 много трудно се намира,та намерих един сайт и от там ще си поръчам евентуално 4-ката.Само дето ще ми седне 17лв. иначе е 10 :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 3 не съм я виждала никога. При нас я няма никъде. 4 според мен е перфектна за цялото лице. Аз я ползвам така, а 2 само за контуриране. 17лв не ми звучи толкова страшно. В прекрасния ми централен квартал най-евтино ги намерих тези бронзъри за 16лв... направо не ми се вярва, че някъде се продават за 10...

      Изтриване
  7. Здравейте дами,
    Попаднах тук търсейки инфо за Инглот и вече няколко часа чета :) Много полезни неща открих. Необходимо ми е малко подсещане - къде в София се продава Флормар?!

    ОтговорИзтриване
  8. Аз също се затруднявам с намирането на продукти на Флормар (като изключим лаковете за нокти) и ще бъда много благодарна да кажете къде можем да ги открием в София. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има ги в едно козметично магазинче в подлеза на спортната палата.
      Има ги също и в едно магазинче на ъгъла на "Дондуков" и "Васил Левски", до виенската сладкарница.
      Виждала съм ги и на ул"Иван Асен" малко преди ъгъла с "Мизия"

      Изтриване
  9. Сравнен с бронзъра на Essence, Flor mar ли е по - доброто решение? Аз също съм със светла кожа, но с жълтеникав подтон, да разбирам ли, че трябва да избягвам номер 01 и 02, които изглежда са с розов?
    Също така ще се радвам на препоръка на бюджетен коректор за хайлайт/включително и под очите, предполагам стикове не са подходящи в тази област/. Течните на флор мар са прекалено тъмни. Имала съм на голдън роуз, но вътрящия механизъм не удобен за регулиране на количеството, а и свърши страшно бързо. Ще съм благодарна на отговор!

    ОтговорИзтриване
  10. Забравих за питам и дали бронзъра на Флормар е подходящ за контуриране на носа. Доколко са забележими частиците на слънце? На Есенс е напълно матов...
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)