NYX Jumbo Pencil



Повечето от вас, които гледат клипчетата на гуру-гримьорите в youtube, са виждали, че повечето от тях редовно използват като основа под сенките си един голям, дебел молив. Това е джъмбо моливът на NYX. Според всичко видяно, чуто и прочетено, белият прави чудеса с наситеността на цветовете, особено при светли, ярки и неонови сенки.

Както вече се досещате, не приех всичко за чиста монета и реших да се уверя лично дали е така. Поръчах от ebay два Jumbo молива - бял (Milk) и черен (Black Beans).

Честно казано, бях доста скептична. Не ми беше много ясно какво точно различава този молив от всеки един бял молив, който би могъл да се открие в кварталното козметично магазинче... е, сега вече знам - текстурата му. Изключително е мек и се маже буквално като крем по клепача (особено в настоящите жеги), разнася се и се прелива прекрасно, а сенките върху него наистина са в пъти по-наситени и ярки, отколкото върху обикновена база за грим. Черният молив си взех за основа на тъмен грим - за по-голяма дълбочина и насищане на цветовете. Честно казано, от него не съм в такъв възторг както от белия. По-добър ефект на тъмна основа ми дават кремообразните сенки на Essence Stay All day - Rock Chick. Въпреки това, моливът ми е една идея по-лесен за употреба и за разлика от сенките на Есенс, които имат перлен ефект, е подходящ за напълно матов завършек на сенките, които ще се нанасят отгоре.
604 - Milk, 601 - Black Bean
   И двата Jumbo молива използвам по един и същ начин - нанасям известно количество върху клепача и след това го размазвам равномерно с пръст.

  Повечето блогъри и гримьори препоръчват да се използва върху стандартна база за сенки, а не върху гола кожа, защото е податлив на събиране в сгъвката на клепача. Аз го пробвах и по двата начина - на едното око с база, на другото без. На края на деня нямаше видима разлика във вида на грима ми. Не се беше размазал или събрал в гънките, но държа да отбележа, че съм с много суха кожа на клепачите. При по-мазна едва ли ще е добра идея да се носи без база.


Един и същи цвят сенки нанесен върху Milk, върху  Black Bean и самостоятелно

9 коментара

  1. Това е наистина страхотен продукт! Определено ще си поръчам и други цветове ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,беше питала дали твоя е различен поради различния надпис?Получи ли отговор,за да знам дали е така или просто са сменили надписа на същия молив?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моят е със същия надпис като на Веси. Гледах из чужди блогове, има ги и в двата варианта, така че явно е сменен просто дизайна.

      Изтриване
  3. Явно наистина е толкова добър, колкото го описват. От английския ebay
    ли го поръча?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, от американския - $10 ми излязоха двата с доставката. Дойдоха за около седмица.

      Изтриване
    2. Зрасти! Колко лева даде общо за всичко?

      Изтриване
    3. Не помня вече с точност, но около 16лв за двата + доставка

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)