Първите ми две четки на MAC и сравнение със Sigma

  Тези от вас, които следят блога редовно (за което безкрайно благодаря :) знаят, че тъкмо когато го стартирах се сдобих с четки на Sigma, които използвам и до сега и обичам безкрайно много. От доста време обаче усещах нужда от още една блендираща и една пенсил четка, а в същото време изобщо не ми се плащаше висока доставка, нито ми се чакаше поръчка и не ми се минаваше през митница само заради две четки. Реших, че това е дългоочаквания сериозен повод да пробвам така прехвалените четки на MAC, които толкова време избягвах заради ужасяващата им цена. Взех си най-хвалената им 217 и пенсил 219.
  Първото, което ме впечатли беше, че четките изглеждат далеч по-невзрачно от тези на Sigma, въпреки, че са около 3 пъти по-скъпи. Sigma са с по-дълги и лъскави дръжки. Надписани са с красива холограмна боя, а върху металната част, която държи косъмчетата е щамповано отново името на марката. Дребни детайли, които ги правят някак по-привлекателни от матовите и бледо надписани в сребристо MAC.
Горе MAC 219, долу Sigma E30

   Еквивалент на 219 е Е30 на Sigma. Двете четки изглеждат почти еднакво. На цвят космите и на двете са снежно бели, но на снимката са вече подобаващо измърляни със сенките ми за деня :)
Тази на MAC е осезателно по-твърда, което я прави по-удобна за размазване на молив и опушване. Върхът на Sigma обаче е по-заострен и заради това е по-подходяща за много фини детайли и по тази причина ми харесва повече. Сега използвам Е30 за нанасяне на цвят във вътрешния ъгъл на окото и на долния клепач. 219 е идеална за външния ъгъл на окото и за оформяне на добре изразено V в края или за рязко очертаване на сгъвката на клепача (cut crease).

Горе Sigma E25, долу MAC 217
  Най-коментираната и възхвалявана четка на MAC безспорно е 217. Доскоро недоумявах защо и какво ѝ е толкова специалното. Има много четки с подобен вид и форма.
Масово по блогове и youtube ревюта се твърди, че е идентична с Е25 на Sigma, която аз имам и много харесвам. Визуално наистина са почти еднакви, но истината е, че не могат да бъдат сравнени. Отново и двете са с бели косъмчета когато са чисти, но при моите четки това се наблюдава само за броени минути, преди да бъдат отново забодени в палитрата сенки.
Четката на MAC е малко по-плоска и осезаемо по-твърда (без да е бодлива) и по тази причина е перфектна не само за преливане на цветове, а и за нанасяне на сенки, като и двете неща прави толкова добре, че в момента наистина съжалявам, че нямаше кой да снима физиономията ми когато я пробвах за пръв път. Беше нещо между изумление, недоумение, възторг и наивно детско учудване. Наистина не очаквах да ми хареса толкова много повече от "еквивалента" на Sigma. Удобна е за абсолютно всичко - за нанасяне на цвят, за преливки, за хайлайтване... и всичко прави идеално и безкомпромисно.  Неслучайно на следващия ден се сдобих с още една, а почти всички други четки за очи потънаха в пълно забвение.. Всичко с 217 се случва толкова бързо и лесно, че съм сигурна, че дори да дам на мъжа ми да ме гримира, който и понятие си няма какво прави, пак резултатът ще е професионален :)
Горе Sigma E25, долу MAC 217 погледнати отстрани

  Преди няколко дни бях на интервю за работа в една, на теория, много реномирана козметична фирма и на изпита по грим ми връчиха толкова стари, безформени и проскубани четки, че не успях да направя абсолютно нищо с тях. Просто беше кошмар и тогава осъзнах, че всъщност наистина крайният резултат не зависи толкова от мен, нито дори от продуктите, а най-вече от качествения инструмент - четките.




14 коментара

  1. Много хубава публикация. Убеди ме окончателно за MAC 217 :)

    ОтговорИзтриване
  2. Накара ме да се размечтая :) Не мога да си позволя четките на MAC, но докато четях премислях какви празници наближават и в кой Wishlist да включа 217 :D

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни са !!Нямам търпение да ги видя в действие!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В последният грим в блога - "Тюркоазено вдъхновение" съм използвала 217. Това беше всъщност първата ѝ проба :)
      Мисля, че е очевидна разликата във вида на грима - преливката е много по-чиста, а самите сенки са равномерно и гладко разнесени.

      Изтриване
    2. Да,сега като се загледах си права!

      Изтриване
  4. Вече знам кои да са ми първите. Браво много хубава и полезна публикация продалжавай все така :)))))))))))))

    ОтговорИзтриване
  5. Адри, 217 я взимам със следващата заплата. Благодаря за страхотното ревю! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Напълно съм съгласна с теб за МАС 217 :) На мен тази четка ми е любима и даже смея да твърдя, че човек ако има възможност да инвестира само в една, то най си заслужава да е тази. Аз лично когато пътувам взимам най-често само нея и я ползвам общо взето за всичко. Нямам никакви лични наблюдения за Сигма, но ми прави впечатление, че имат доста агресивна рекламна стратегия чрез американските youtube гурута.

    ОтговорИзтриване
  7. Може ли да попитам какви са цените и на двете четки на MAC?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 217 е 42лв, а 219 е 52... абсолютно нелогично по-голямата и хубава четка е по-евтина :)

      Изтриване
  8. И по-добре,на мен по-специално 217 ми трябва :) а правиш ли им някакви маски или нещо друго,за да се запазят меки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Отскоро ги имам и все още са си меки. Останалите ми четки ги мия със зеления шампоан Бочко. Стават меки като пухчета. С никой друг шампоан не ми се получава толкова добре. Явно има омекотяващи съставки в Бочкото. Веднъж се излъгах да си измия косата с него, станах като глухарче :))))

      Изтриване
  9. Хаха :D Благодаря за отговорите,ще го пробвам и аз този шампоан :)

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)