Магнезиев гел скраб за лице и тяло

   Един доста интересен продукт, който реших да пробвам след многото положителни отзиви във форума. Честно казано, ако не бяха те, никога нямаше да го погледна, пък да не говорим изобщо да ми хрумне да го купя. Обичам козметиката да е с лъскави или, поне донякъде, красиви опаковки. Просто още не мога да се отърва от този си предразсъдък и рядко обръщам внимание на нещо, което не ме грабва първо с вида си.
  Е, този скраб е всичко друго, но не и привлекателен. Прилича повече на лекарство, отколкото на козметика, но все пак се прежалих и реших да го пробвам. Имах намерение да го търся в аптеките, но го открих съвсем неочаквано в един БИО магазин, в който влязох за да купя сок на малкия таласъм.
  Според описанието, магнезиевият скраб би трябвало да ексфолира мъртвата кожа, да хидратира и да стимулира клетъчния обмен, а също така и да повлиява положително борбата с целулита. Дали това е така не мога да кажа, защото го ползвам само от две седмици (по два пъти седмично), но ако случайно се отърва от трапчинките по знойните си бедра, обезателно ще ви уведомя :)))
  Консистенцията му е доста интересна - воднист гел без цвят, в който се забелязват кристалчетата морска сол, които съдържа и които се разтапят сами върху кожата за 2-3 минути. Няма аромат, но  едва доловимо се усеща солен морски полъх от въпросните кристалчета.
  Първият път като използвах гела върху лицето си, изпаднах в тих ужас (беше на границата да стане шумен) когато усетих особено парене и щипане. Бях подготвена за подобно нещо от листовката на продукта, но въпреки това седях неотлъчно до огледалото, за да съблюдавам дали лицето ми си е още на място и дали няма да го отмия заедно със скраба. Е, не го отмих, но имаше видимо зачервяване по челото и по бузите. Въпреки това, кожата беше много гладка, мека и я усещах хидратирана като след крем, а не суха и опъваща като след почистване и ексфолиране. На другата сутрин (използвам скраба късно вечер) нямаше и помен от зачервяванията, а лицето ми беше буквално сияещо.
  Втората и следващите употреби вече далеч не са толкова страшни. Дори това загряване започна да ми доставя удоволствие, а и сякаш не е толкова силно като преди. Продуктът ми харесва и определено ще си го купя отново, въпреки грозната опаковка.
 Все пак, хората с чувствителна и нежна кожа е добре да подходят по-предпазливо към него защото е агресивен, макар и да си мисля, че е всъщност доста по-щадящ от механичното ексфолиране с груби частици, което предлагат повечето скрабове на пазара.



Цена: 10-12лв за 100мл

11 коментара

  1. Отговори
    1. Еййй, голям съм заплес :))))
      Добавих цената - 10-12лв, в зависимост от надценката.

      Изтриване
  2. Оооо, добре - опитвах се да се сдържа, докато четях как го превъзнасяте, опитвах се, ама не издържам - отивам да го търся :D

    ОтговорИзтриване
  3. Направо не можах да повярвам, когато го пробвах за пръв път, имах чувството че ще остана без лице :D За съжаление продължава да ми пари брутално всеки път, а нито го държа много (не издържам просто), нито кожата ми е чувствителна. Въпреки това съм упорит мазохист, защото ефектът ми харесва и си го ползвам, но ще се замисля дали да го купя пак. Много ми е меко и гладко лицето веднага след употреба, но не бих казала, че забелязвам някакъв дългосрочен резултат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз определенно мога да кажа, че кожата ми е с доста по-свеж вид поне 2-3 дни след като съм го ползвала, но ако го спра със сигурност ефектът скоро ще изчезне.

      Изтриване
  4. Явно ще се купува :D А по някакъв начин влияе ли на порите, комедони и други подобни "красоти" :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За тях ползвам една корейска маска отскоро (идната седмица ще пиша за нея + снимки Преди и След) и не мога да кажа дали и скраба допринася.

      Изтриване
  5. Ааайде и това в wish list-a за по-нататък... :D

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей,Адри.Аз съм много доволна от магнезиевото мляко.Става и за пиене.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)