23 August 2012

Flormar Pretty Compact P045

  Преди време се зарекох, че повече няма да си купувам малки палитри сенки, а само единични, които да местя в големи палитри от по 20+. Причината е, че малките палитри заемат място, а също е и доста трудно да откриеш това, което търсиш сред 10 - 20 такива. Все пак, още не мога да се окажа от навика да забождам пръст във всеки тестер на сенки, който ми се мерне пред очите. Така се запознах с този Flormar-ски разкош.
  Ако следите редовно блога ми знаете, че съм голям фен на марката и в топ листа си я нареждам до доста по-скъпи и претенциозни брандове. Това е причината честичко да се отбивам край нейните щандове в кварталните магазинчета и да се отървавам от тежащите ми в портмонето метални левчета, купувайки си я руж, я червило...
   Сенките са с много фина текстура и не се разпрашават и ронят при нанасяне, а пигментацията е просто изумителна за толкова евтин продукт (4,50лв). Двата тъмни цвята, нанесени на клепача са точно толкова интензивни, колкото и в кутийката. Най-светлият цвят също е сполучлив в това отношение. Телесният е малко по-слабо покривен, но това го прави чудесен за преливки.
  Всички 4 цвята са матови, като средно кафявия и най-светлия имат съвсем ситен златист шимър, който на мен лично много ми харесва.
  Трайността без база не е особено задоволителна, за разлика от тази на единичните им сенки. След около 6 часа вече се бяха посъбрали в сгъвката на клепача ми. Така или иначе, почти никога не слагам сенки без база, но някак предпочитам да знам, че ако реша, мога да го направя и няма да съжалявам за това след броени часове.
С база трайността е каквато трябва да бъде - не мърдат докато не реша да ги изтрия.