Flormar Pretty Compact P045

  Преди време се зарекох, че повече няма да си купувам малки палитри сенки, а само единични, които да местя в големи палитри от по 20+. Причината е, че малките палитри заемат място, а също е и доста трудно да откриеш това, което търсиш сред 10 - 20 такива. Все пак, още не мога да се окажа от навика да забождам пръст във всеки тестер на сенки, който ми се мерне пред очите. Така се запознах с този Flormar-ски разкош.
  Ако следите редовно блога ми знаете, че съм голям фен на марката и в топ листа си я нареждам до доста по-скъпи и претенциозни брандове. Това е причината честичко да се отбивам край нейните щандове в кварталните магазинчета и да се отървавам от тежащите ми в портмонето метални левчета, купувайки си я руж, я червило...
   Сенките са с много фина текстура и не се разпрашават и ронят при нанасяне, а пигментацията е просто изумителна за толкова евтин продукт (4,50лв). Двата тъмни цвята, нанесени на клепача са точно толкова интензивни, колкото и в кутийката. Най-светлият цвят също е сполучлив в това отношение. Телесният е малко по-слабо покривен, но това го прави чудесен за преливки.
  Всички 4 цвята са матови, като средно кафявия и най-светлия имат съвсем ситен златист шимър, който на мен лично много ми харесва.
  Трайността без база не е особено задоволителна, за разлика от тази на единичните им сенки. След около 6 часа вече се бяха посъбрали в сгъвката на клепача ми. Така или иначе, почти никога не слагам сенки без база, но някак предпочитам да знам, че ако реша, мога да го направя и няма да съжалявам за това след броени часове.
С база трайността е каквато трябва да бъде - не мърдат докато не реша да ги изтрия.


17 коментара

  1. Нямам търпение да ги заредят до нас, че ги нямаше вече седмица обикалям всеки ден. :D Иначе изглеждат чудесни. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Това е една от любимите ми малки палитри за всекидневен грим. Винаги я взимам като пътувам. Аз имам от белите опаковки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има известна разлика в текстурата с тези от белите опаковки. Тях съм ги пробвала само от тестер, но ми се струва, че формулата е подобрена при розовите. Някак по-фини ми се струват.
      Преди имах от още по-старата версия - в бяла кутийка с апликатор, но там пък всички цветове бяха перлени, а аз недолюбвам изцяло блестящи палитри.

      Изтриване
    2. Сега си взех палитрата, за да видя как са сенките. Точно както си описала са матови, освен средно златистото, което има шимър. За съжаление няма как да видя разликата в текстурата в другите опаковки.

      Адри виждала ли си техните Loose powder(http://www.flormar.com/Bulgarian/urungoster.asp?urunid=175&bolumid=11&markaid=14) - средно големи бурканчета с пудра. Видях ги в Плаза Мол Бургас, но бях с родителите си и гости и нямаше как да разглеждам(а вечерта заминах спешно за София и не можах да отида пак). Погледах само цена към 13 лева и че имаше светли цветове(бяха доста).

      Изтриване
    3. Като каза за по-старата версия ме подсети, че и от тях имам, но и аз не ги харесвам много, защото са ми твърде много блестящи.

      Изтриване
    4. Само на снимка съм ги виждала тези пудри, но много ми е мерак да си взема. Имам чувството, че ще са много добри, на база опита ми с техни пудри и ружове.

      Изтриване
    5. Нямаш си на идея колко ме беше яд, че не можах нито да ги пробвам на ръка, нито да ги огледам. Със сигурност щях да си купи да пробвам, а следващото ми ходене до Бургас няма да е в близките месеци, че и до края на годината.
      Странно ми е от Флормар да направят голямо островче с козметика(като тези на Golden rose по моловете) само в Бургас и никъде другаде.

      Изтриване
    6. Фирмата вносител - "Агива" е от Бургас, това е причината. Аз им писах преди време да питам дали има такъв щанд или фирмен магазин някъде в София, но казаха, че нямало. Обещаха да ми пратят списък на заредените магазини в моя район, но още си чакам... има-няма 2 месеца :)))
      Аз затова и не им отварям сайта - да не се ядосвам като си харесам нещо, а него го няма никъде.

      Изтриване
    7. Ето къде бил ключа от палатката. :)
      Май следващият път като се прибера при родителите ми ще ходя със списък пред щанда и ще взема да пробвам най-сетне ф.д.т.-ените им. Жалко, че цените им на щанда са надути малко. Доколкото разбрах от позната бронзиращата пудра там е около 16 лева.

      Изтриване
    8. Тя и в магазинчетата до нас също е толкова :( Нали сме в центъра и са решили да ни друсат здраво портмонетата...

      Изтриване
  3. Ади,невероятна си!Ти си моята книга за козметика!Целувки :*
    GodaiVa

    ОтговорИзтриване
  4. Хех, радвам се, че съм полезна някак :)

    ОтговорИзтриване
  5. Адри, а имаш ли поглед върху другите номера? Дали са толкова пигментирани, колкото тази. Харесала съм си 041. А съвсем подобна на тази която показваш имам на Алверде :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз имам тази на Алверде и ми беше безкрайно любима, но флормарската се оказа по-добра. От другите цветове съм пробвала само тази в сивата гама и беше също много пигментирата. Черното беше по-хубаво от това на Инглот. Хвърлила съм око и на розовата... другата седмица ще гледам да грабна още една поне :)

      Изтриване
    2. Вече съм горд притежател на 041. Оранжевото е разкошно :) Вече го и изпробвах :)

      Изтриване
    3. Ауу, как ме дразниш сега. Още ме е яд, че не го взех тогава, а сега съвсем...

      Изтриване
  6. Адри, страхотни сенки. Аз също ги имам и не съм спряла да ги използвам. Между другото голям фирмен щанд на Flormar има и във Варна, в мола до автогарата. :)

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)