Missha - Cream Latte Strawberry

    Днес ще ви представя поредния корейски продукт - почистващата пяна на Missha с ягоди.
    След огромната ми любов към ВВ кремовете, просто нямаше как да не се поинтересувам и от останалите продукти на корейската козметична индустрия. Определено съм много впечатлена от повечето мазила, които пробвах (предимно от мостри) и тепърва ще ви запознавам с още интересни неща, с които възнамерявам да се сдобия в близко бъдеще.
   Основен недостатък на корейската козметика е, че не се предлага в България и единственият начин остава поръчка от интернет. Аз лично използвам ebay.

   За въпросната пяна прочетох доста положителни отзиви. Същият продукт се предлага и във вариация с шоколад за суха кожа и със зелен чай за мазна. Тази, която си взех е с ягода за вяла и изтощена кожа, каквато в действителност е моята.
  Първото нещо, което ми направи впечатление е ароматът. Честно казано, не ми хареса особено. Има сякаш нещо химично в него, а не натурално млечно-ягодово. Определено ми напомняше на нещо и дълго се чудих какво е то. Снощи се сетих - ухае досущ като плодовите пресни млека, които продаваха по комунистическо време (не знам дали си спомняте за тях, но са ми много мил детски спомен). Не модерните млекца в кутии, а тези в малки, квадратни найлонови торбички :) Та, ароматът е точно като техния и може би именно той е истински и натурален, а това, на което сме свикнали ние напоследък са всъщност подобрените химични миризми (не твърдя, че съм права, просто си разсъждавам над клавиатурата :)))
  Така или иначе, ароматът не е много силен и се отмива веднага, тъй че не е от особено значение.
  Текстурата на самият продукт е интересна и е нещо средно между гел и мус. Количество колкото грахово зрънце ми е достатъчно за целите лице и шия. Нанасям на влажна кожа и масажирам няколко секунди. Получава се много приятна, гъста и мека пяна. След това отмивам с вода.
   След измиване с пяната кожата е гладка като стъкло и осезаемо почистена. Тенът е свеж и изравнен. Опъване и пресушаване няма, а моята кожа по принцип е доста суха и дехидратирана. Все пак, не пропускам да нанеса овлажняващ крем след нея, но и без него усещането не е неприятно.
  Определено корейците са майстори на почистващите средства. Пробвах още 3 различни техни продукта от мостри и съм очарована от всички. Следващата ми покупка ще е Skin79 BB Cleaner, който пробвах и също много ме впечатли с нестандартната си формула и приятно усещане върху кожата.




3 коментара

  1. В крайна сметка май точно тази пяна ще поръчам - особено като описа на какво точно мирише.. Моментално потънах в детски спомени <3

    ОтговорИзтриване
  2. Може ли линк от кой точно продавач поръча пяната, моля :))

    ОтговорИзтриване
  3. Не се бях замисляла за останалите неща, които коерйците предлагат... Но аз и техен ББ крем още не съм пробвала, само се точа засега...

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)