The Face Shop - Volcanic Clay



Днес ще направя едно кратко ревю на корейската маска Volcanic Clay на The Face Shop. Тя е наследник на, за съжаление, спряната вече от производство, но много известна с ефективността си Black Head EX Nose Clay Mask.
   Представлява странна лепкава субстанция със силен парфюмен аромат. Нанася се върху носа или на други места където има черни точки и замърсени пори. След около 15 минути изсъхва и се отлепя внимателно от кожата, а мръсотията от порите би трябвало да остане полепена по нея.
  Ползвам я вече за трети път и съм със смесени чувства. При първата употреба бях доста разочарована заради факта, че когато отлепих маската, по нея нямаше никакви видими нечистотии, които се очаква да премахва. В огледалото също не видях особена промяна.
   Вече напълно я бях отписала като продукт, но когато отворих макро снимките, които направих на носа си преди и след употребата ѝ (блогърско професионално изкривяване :))) останах доста изненадана. Разликата определено е очевидна.
   Разбира се, не всичко е почистено на 100%, но очаквах, че с всяко следващо използване на продукта положението ще се подобрява. За съжаление не е така. Резултатът е един и същ - нито има подобрение, нито влошаване на вида на порите ми от първата употреба насам. Все пак, продължавам упорито да я използвам през 3-4 дни и се надявам на добри резултати. Когато малко поразхлади времето, обезателно ще пробвам да си направя една парна баня на лицето за отваряне на порите, преди да сложа Volcanic Clay маската.

   Като цяло - не бих казала, че е продукт, който трябва обезателно да имате. Дори бих го причислила по-скоро към несполучливите си покупки, защото така или иначе нямам много видими пори и черни точки (макрото казва друго, но аз не му вярвам :))) и промяната е почти невидима с просто око.

Все пак, ако имате упорити комедони, то може би си струва да го пробвате.


Може да бъде закупена от ebay за около $6-7.
ПРЕДИ и СЛЕД  (не отваряйте снимката ако сте гнусливи)


4 коментара

  1. Чудесна публикация.Тъкмо си бях намислила да търся нещо за черните точки и влизам да проверя дали има нещо ново в блоговете за които съм се абонирала и попадам на това. :) Само искам да те попитам има ли нещо ефикасно,което си пробвала и се продава на българския пазар,защото не съм много на ти с пазаруването от чуждестранни сайтове. Благодаря! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм доволна от лентичките на Нивеа, премахвАт всичко и струват около седем лева- в кутийката има три различни вида лентички за нос, брада и между веждите :))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за бързия отговор. Ползвала съм лентички,но не тези на Нивеа и не останах много доволна. Но не пречи да опитам и с Нивеа. :)

      Изтриване
    2. Аз съм пробвала сума лентички и май нищо не ми е вършило особена работа. Трябва да пробвам и тези на Нивеа :)

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)