MAC Paint Pot срещу NYX HD Eyeshadow base

  Paint Pot на MAC е много често препоръчван като перфектна база за сенки от блогърите и youtube гурутата. Ето защо, бях особено доволна когато сестра ми си купи такъв в цвят Soft Ochre и най-любезно ми го предостави за проба :)
  В момента аз имам и ползвам базата на NYX и ми беше изключително интересно да направя сравнение, с оглед на голямата ценова разлика между двата продукта - $6 за NYX (не се предлага в България, но има изобилие от оферти за нея в ebay) и 35лв за Paint Pot на MAC.

Първата голяма и основна разлика е опаковката. Не мога да кажа коя е по-добра защото всяка си има плюсове и минуси. В бурканчето на МАС се налага бъркане с пръсти, което не е особено хигиенично, но пък следите лесно за количеството продукт, който ви е останал и можете да си го изразходвате лесно докрай. При NYX заради непрозрачността на опаковката никога не знаете кога ще останете неприятно изненадани с приключване на базата, а също и голяма част от продукта ще остане вътре и ще бъде изхвърлен, освен ако не разрежете пластмасата (доста трудно начинание защото е твърда и плътна) и пресипете съдържанието в нещо друго.
Вляво NYX HD Eyeshadow Base, вдясно MAC Paint Pot

Консистенцията на двата продукта е много различна. Paint Pot-а е гъст и наподобява малко вакса, а NYX е по-течна и много по-лесна за разнасяне.

Издръжливостта на сенките и с двете бази е еднаква - минимум 10-12 часа, а преливането на цветовете става лесно.

Наситеността на цветовете обаче е доста различна върху двете бази. В това отношение NYX се справя значително по-добре.



Едни и същи сенки нанесени с еднаква четка - Без база, върху базата на NYX и върху Paint Pot


7 коментара

  1. Колко полезна ми беше тази публикация... Много благодаря! Бях се засилила да си купувам Paint Pot, но засега определено ще си го спестя. Ще опитам базата на NYX.

    ОтговорИзтриване
  2. Изключително полезна както винаги! Благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз ползвам Paint pot Painterly, не мисля, че са нещо по- различно от кремообразни сенки, които издържат дълго и могат да се използват като база. Специално моя го харесвам, защото уеднаквява цвета по клепача, но в никакъв случай не прави цветовете по наситени. За тази цел използвам джъмбо молива на Никс.

    Поздрави!

    shiderova.blogspot.co.uk

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Джъмбо моливът прави чудеса с цветовете наистина. Вечен фен съм му :)))

      Изтриване
  4. Аз мисля, че те се водят точно кремообразни сенки, както Деница каза. Не знам как ги рекламират всъщност, но аз имам painterly и далеч не мога да го сравня с истинска база. Това, което аз харесвам при него е, че изравнява тона на клепача ми много добре и сенките залепват лесно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, кремообразни сенки са, не същинска база. Затова и съм написала, че го "препоръчват като база", а не, че е такава :)
      На мен определено този точно цвят не ми допадна особено и като сенки, но бих се възползвала от някой от тъмните нюанси, може би

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)