Класически опушен грим - фото-урок

Лесен и неангажиращ грим. В този си вид е подходящ за срещи и вечерни излизания. Ако замените черното с кафяво или използвате малко по-светли цветове, би бил идеален и за през деня в офиса.


Не се стряскайте от многото четки, които съм използвала. С тях всичко се получава много по-бързо и лесно, но в действителност всяка една може да се замени с друга или дори с обикновен апликатор за сенки.

1.
Преди всеки един грим обичам да нанасям база за сенки. Тя помага на сенките да залепнат по-добре за клепача и да не се размазват и събират в гънките на кожата. Някои бази правят и цветовете значително по-наситени и плътни.





2.
След това нанасям основния цвят върху цялата подвижна част от клепача, но без да стигам съвсем до вътрешния ъгъл на окото.




3.
Около вътрешния ъгъл на окото слагам съвсем светли сенки. Те отварят и озаряват погледа. Също са и добър трик, ако очите ви са твърде приближени - по този начин оптически ще ги раздалечите едно от друго. Тъмният цвят във вътрешните ъгли пък, напротив - прави раздалечените очи да изглеждат по-събрани.




4.
В основата на веждите полагам от същите светли сенки. Ако използвате една и съща четка за всичко, то по-добре е да размените местата на стъпки 2 и 3 със стъпка 1, за да започнете първо с най-светлия цвят и след това да преминете към по-тъмен.




5.
Вземете сенки с 2-3 тона по-тъмен цвят и ги нанесете във външния ъгъл на окото и в сгъвката на клепача под формата на обърнато V. Не навлизайте твърде навътре. Нека тъмните сенки да останат само във външната 1/3 от вдлъбнатината на клепача (червените стрелки могат да ви послужат за ориентир). Движете четката напред и назад по контура, за да стане равномерен и добре прелят.




6.
От същия цвят сенки полагаме и плътно под долните мигли, но без да стигаме до вътрешния ъгъл на окото. Нека там остане достатъчно от светлия цвят, който нанесохме по-рано.




7.
С чиста пухкава четка прелейте добре всички цветове. Движете четката напред - назад като съвсем нежно я докосвате до клепача. Ако натискате твърде силно, вместо плавно да прелеете цветовете, просто ще ги смесите и ще се изгуби ефектът от използването на различни сенки. Същото може да се получи и ако четката ви е прекалено твърда.




8.
Нанесете мек молив във външната половина на окото, над горните мигли. Аз избрах черен, но ако искате по-мек и не толкова  драматичен ефект, можете да използвате кафяв.




9.
С твърда четка разнесете молива, за да омекотите линията и да се получи опушен ефект. Можете преди това да топнете върха на четката в малко сенки с цвета на използвания молив. Така опушването му става по-лесно и по този начин го запечатвате.



10.
Ако искате още по-драматична визия, можете да нанесете молив/очна линия/кхол и във водната линия на окото.




11.
Завършете със спирала за мигли.




Крайният резултат:


Използвани продукти:
NYX HD eyeshadow base
Сенки Inglot (според реда на употреба) № DS 461, DS 496, AMC 52 
Молив Golden Rose Khol Kajal
Спирала Max Factor Masterpiece Max

3 коментара

  1. Адри тези снимки са с извитите мигли нали? Просто е страхотно - грима, очите, миглите!!! И аз май ще се запътвам към тоя салон :))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, с извитите мигли са. Разликата е очевАдна просто. Особено на снимки.

      Изтриване
  2. I've nominated you for the Liebster award!!!Get more info here:
    http://redpolishorbadpolish.blogspot.com/2012/12/liebster-award-nominations-on-road.html

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)