Как да гримираме очи с паднал клепач

Какво представлява „падналият“ клепач?

Наричаме "паднал" клепач този, при който при отворено око кожата покрива частично или изцяло (чак до линията на миглите) подвижната част на клепача. Някои хора се раждат така, а при други това се случва с възрастта, когато кожата се отпуска и постепенно увисва (проклета гравитация!).При гримиране на такъв тип клепачи има няколко трика, които могат да създадат илюзия за по-отворено и младежко око и в същото време да ви позволят да се заиграете с повече цветове, което при напълно паднал клепач е трудно, защото почти целият грим остава скрит под прихлупената част от кожата.


При моите очи клепачът е само частично паднал, но правилата са идентични и при напълно падналия. В случая, за да демонстрирам, умишлено използвам доста контрастни и ярки цветове, но същите принципи важат и при по-лек и неутрален грим.




Как да оформим грима:

1. Нанесете основния цвят сенки. Не го слагайте само върху видимата част на подвижния клепач (до червената линия), а вдигнете малко по-високо (маркирано със зелена линия).









2. Над него сложете по-тъмни сенки. Старайте се да не правите дебела линия и да не навлизате твърде близо до вътрешния ъгъл на окото. Фината и силно контрастна ивица тъмни сенки създава илюзията, че подвижната част от клепача ви е по-открита.



3. Свържете тъмните сенки с външния ъгъл на окото по показания на снимката начин. Старайте се границата на грима да е по-високо, почти перпендикулярна на долните мигли (зелената линия), а не издължена настрани (червената линия). Това оптически повдига окото (лифтинг ефект) и му придава котешка форма.



4. С пухкава четка прелейте добре и размийте границите на тъмните сенки, но без да прекалявате. Важно е границите да са меки, но да се запази желаният контраст. За по-лесно преливане можете да използвате малко телесни сенки върху четката. Непосредствено под веждата и във вътрешния ъгъл на окото можете да нанесете по-светли сенки. Изсветляването под веждите оптически ги повдига, а това във вътрешния ъгъл на окото озарява погледа, но оптически леко раздалечава очите. Ако по принцип имате раздалечени очи, по-добре пропуснете тази стъпка.



5. При гримиране на очи с паднал клепач можете да прибегнете и до друг трик – да пропуснете всичко описано по-горе и да оставите горния клепач в един единствен цвят или в неутрална гама и да се съсредоточите върху долния клепач. Там можете да поставите цветен акцент или да прелеете няколко цвята. Всичко зависи от въображението ви, но разбира се, не прекалявайте. Ако смъкнете сенките прекалено ниско, ще добиете още по-уморен и състарен вид.



6. При падналия клепач обикновено няма много място за плътна очна линия. А в случаите, когато е напълно паднал, има риск линията да се размаже или да се отпечата върху кожата, която я покрива, когато окото е отворено. Затова, старайте се да поставяте очната си линия съвсем тънко и много плътно до миглите. Най-удачният вариант е просто да използвате тъмни сенки, които с помощта на четка да притиснете в самата основа на миглите. Така те изглеждат много по-плътни и подчертани, без всъщност да имате видима очна линия.



7. Завършете грима с любимата си спирала.





Готово!




Използвани продукти:

Палитра сенки NAKED Urban Decay
Зелена сянка Moda I-Shine #331
Черен молив Lancome  Le Crayon Kohl
Спирала за мигли Lancome Star


3 коментара

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)