Козметика M. Asam



Продуктите, които получих са от серията Vino Gold. Описанието на производителя за тази серия е следното:
"Луксозна серия, базирана на противостареещата сила на антиоксиданти, извлечени от грозде.
Всеки продукт от серията съдържа патентования фирмен комплекс M.Asam VINO GOLD® .

*VINO GOLD® Antioxidantien Komplex – комплексът съчетава най-добрите антиоксидантни съставки от грозде: ОРС(ОПЦ) и резвератрол, Peptide complex и студено-пресовано масло от гроздови семки.
*ОРС (олигопроантоцианидин) на M. Asam® се извлича от семената на бяло грозде, собствено производство на компанията Asam. Представлява сух екстракт на концентриран полифенол. ОРС е един от най-силните антиоксиданти, известно е, че се съдържа в особено високи концентрации в гроздовите семена. Според изследване на ORAC извлеченият от M.Asam® OPC от грозде е 6 пъти по-силен от витамин С и 20 пъти по-ефективен от витамин Е срещу свободните радикали.
*Резвератрол – антиоксидантна молекула с доказано антиейдж действие, тя стимулира действието на т.нар.сиртуини - ензими, забавящи стареенето на клетките. В допълнение, резвератролът предотвратява разрушаването на междуклетъчното пространство, активира редица защитни механизми, защитава клетъчните мембрани. Удължаването на живота на клетките е доказано с тестове in-vitro. Молекулата му се извлича от млади филизи на червено грозде, където резвератрола е в особено висока концентрация. Филизите се берат през пролетта, сушат се и се подлагат на специален процес на екстрахиране.
*Peptide Complex - специален пептиден комплекс с моментално изглаждащо действие
*Студено пресовано масло от гроздови семки - сред малкото растителни масла, идеално както за комбинирана, така и за суха и чувствителна кожа. Нежно омазнява, овлажнява и прави кожата по-еластична, възстановява защитния хидролипиден слой.
*Серия подходяща за всеки тип кожа.
*Предлага уникални антиейдж формули, комбиниращи ценните компоненти от грозде с растителни екстракти от градински чай, зелен чай, алое вера, див ямс; витамини - витамин С, Е, F и В комплекс и ценни растителни масла от вечерна иглика, макадам, шеа, арган, жожоба.
*Не съдържа парабени."

А ето и моите лични впечатления:

Night Concentrate, Super Rich Night Creme, Magic Finish Makeup


M. Asam Vino Gold Super Rich Night Creme
Още с отварянето кремът успя да ме изненада. Цветът, консистенцията и ароматът му силно наподобяват плодово пюре. Нанася се лесно и не е мазен, но оставя особен филм върху кожата, който се усеща няколко минути на лицето. Аз съм с много суха и дехидратирана кожа и първото ми усещане след нанасяне беше на сухота и опъване, но след като изчезне този филм, усещането е за хидратация, а кожата е мека и свежа.
За един месец употреба мога да кажа, че тенът е избистрен, а усещането за екстремна сухота е намаляло. Влияние върху бръчици и фини линии, за съжаление не забелязвам. За зимата предпочитам по-силни и тежки кремове, но към края на пролетта и лятото определено бих го ползвала отново.

M. Asam Vino Gold Night Concentrate
Продуктът е във вид на серум с пипета. Представлява не мазен флуид с аромат на плодове и билки. Използвам го в комбинация с нощния крем и определено чувствам кожата си по-свежа с него, отколкото само с нощен крем. Комбинира се добре и с други кремове, но ако са на маслена основа е наложително да го оставя първо да попие напълно преди да нанеса крема. Определено е сполучлив продукт и бих го ползвала и занапред в различни комбинации с по-леки и по-тежки продукти.

M.Asam Magic Finish Makeup
Неслучайно оставих този продукт за накрая. Причината е, че наистина ме изуми.
При отварянето на кутията изпитах огромно разочарование - цветът изглежда предназначен за цветнокожи дами, а аз не само, че не съм такава, а всъщност спадам към групата на най-светлите кожи. Все пак реших, че трябва да го пробвам поне вкъщи, за да мога да споделя впечатления за продукта. Определено се изненадах много приятно от факта, че мусът се сля перфектно с кожата ми, но все пак внимавах да не прекалявам с количеството. Освен, че изравни тена и прикри петънцата и несъвършенствата, остави матов завършек и успя да заглади неравностите по абсолютно вълшебен начин. Кожата ми никога не е била толкова гладка и мека. Използвам го почти ежедневно и твърдо мога да кажа, че това със сигурност е продукт, който ще купя отново.

След разнасяне
Нанасяне на Magic Finish Makeup

9 коментара

  1. Взе да ми става наистина интересно :) Като нищо ще ги пробвам, но не мога да избера конкретно какво - всичките им продукти изглеждат интересни!

    ОтговорИзтриване
  2. Eли, можеш да започнеш с Magic Finish-а :) Няма как да се разочароваш, нито пък има нужда да пробваш цвят, да се чудиш, да се гледаш на естествена, изкуствена светлина. В момента чакам да си получа пълна опаковка само за мен :д
    Пиши ми, ако те интересува нещо.

    Адри, много се радвам, че нещата са ти харесали!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей, от известно време следя блога ти и чета всяка публикация с голям интерес и удоволствие!
    А тези продукти къде могат да се намерят?

    ОтговорИзтриване
  4. Марката М.Асам може да намерите в магазини "Драка" в София, както и в някои аптеки в големите градове.
    Подробно можете да ги разгледате тук, както и да ги поръчате онлайн:
    http://www.bionat.bg/bg/m-asam/
    За поръчки над 70 лв. доставката е безплатна.
    Когато пазарувате по интернет, винаги ви изпращат и мостри на продукти, подходящи за Вашия тип кожа. Често има и подаръци :)

    ОтговорИзтриване
  5. Eli, и аз ти препоръчвам Magic Finish Makeup за начало. Наистина е разкошен :)

    ОтговорИзтриване
  6. Аз използвам моите продукти всеки ден и съм с отлични впечатления до момента. В началото на следващия месец ще пусна и моята публикация по темата, но още сега мога да кажа, че много харесвам дневния им крем (оправи ми дехидратираната кожа за 5 дни) и magic finish-a, който обаче ми идва леко тъмен (аз съм с много, ама много светла кожа NC15 и надолу).

    ОтговорИзтриване
  7. M.Asam Magic Finish Makeup звучи доооооста обещаващо.

    ОтговорИзтриване
  8. Толкова би го купила отново, че даже го продаваш в продавалник... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мммда, чакат ме още 7 крема за ревю, а продължават да ми изпращат още. За всеки са нужни поне 3-4 седмици употреба, за да мога да изкажа адекватни впечатления. Няма смисъл да държа продукти докато срока им изтече, колкото и да ми харесват :(

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)