18 April 2013

Avon Only Imagine

Преди няколко дни получих приятна изненада от Avon. Събуди ме куриер с неочаквана пратка. В пакета открих новата тоалетна вода на Avon Only Imagine.
Истината е, че доста се учудих, а и малко ме притесни идеята да пиша ревю на парфюм. Не защото не обичам парфюмите, напротив - обожавам ги и имам скромна колекция от десетина любими аромата. Притесни ме това, че колкото и да обичам да съм винаги обгърната в облак от ухания, нямам нужните познания, за да дам компетентно мнение за парфюм, да опиша връхните и базовите му нотки и да доловя различните съставки в композицията. При мен парфюмите се делят на два вида - такива, които ми харесват и такива, които не. Този влиза в първата група и затова реших ви запозная с него.Моята слабост са тежките ориенталци, подправковите, ванилови, мускусни и дървесни аромати, които влачат дълъг шлейф след себе си и съобщават за присъствието ми още с влизането ми в стаята. През лятото обаче често посягам и към по-нежни и свежи парфюми, като в тази категория предпочитанията ми са насочени към плодовите ухания.
Only Imagine е точно такъв - плодов и свеж. Дори моят, не особено чувствителен нос, успява да разпознае отчетлив аромат на зелена ябълка, обвит в нежна и цветна база. Първата ми асоциация като се напръсках с него беше за "Зелената ябълка" на Дона Карън - DKNY Be Delicious. Приликата е поразителна и любителите на този аромат ще останат доволни.
Трайността е доста добра като за свеж летен парфюм (около 4-5 часа на моята кожа), а шишенцето е очарователно в лилавото си туту.