Avon Only Imagine

Преди няколко дни получих приятна изненада от Avon. Събуди ме куриер с неочаквана пратка. В пакета открих новата тоалетна вода на Avon Only Imagine.
Истината е, че доста се учудих, а и малко ме притесни идеята да пиша ревю на парфюм. Не защото не обичам парфюмите, напротив - обожавам ги и имам скромна колекция от десетина любими аромата. Притесни ме това, че колкото и да обичам да съм винаги обгърната в облак от ухания, нямам нужните познания, за да дам компетентно мнение за парфюм, да опиша връхните и базовите му нотки и да доловя различните съставки в композицията. При мен парфюмите се делят на два вида - такива, които ми харесват и такива, които не. Този влиза в първата група и затова реших ви запозная с него.



Моята слабост са тежките ориенталци, подправковите, ванилови, мускусни и дървесни аромати, които влачат дълъг шлейф след себе си и съобщават за присъствието ми още с влизането ми в стаята. През лятото обаче често посягам и към по-нежни и свежи парфюми, като в тази категория предпочитанията ми са насочени към плодовите ухания.
Only Imagine е точно такъв - плодов и свеж. Дори моят, не особено чувствителен нос, успява да разпознае отчетлив аромат на зелена ябълка, обвит в нежна и цветна база. Първата ми асоциация като се напръсках с него беше за "Зелената ябълка" на Дона Карън - DKNY Be Delicious. Приликата е поразителна и любителите на този аромат ще останат доволни.
Трайността е доста добра като за свеж летен парфюм (около 4-5 часа на моята кожа), а шишенцето е очарователно в лилавото си туту.

1 коментар

  1. Тъкмо му бях хвърлила око на този парфюм да го душна някъде, ама щом прилича на Зелената ябълка на Дона Карън май отпада от списъка.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)