Terre d'Oc Eye Kohl

Ако следите отдавна блога и сте свикнали със стила ми на гримиране, но знаете, че за мен очертаването на очите в черно, най-вече във водната линия, е почти задължително. Харесва ми как този елемент от грима му придава повече контраст и прецизност, а погледът добива повече изразителност. За съжаление обаче, подобно очертаване на водната линия донякъде оптически смалява очите, затова, ако по принцип очите ви са малки, е по-добре да го избягвате. Друг основен недостатък на такова очертаване е, че много често продуктите, които се използват във водната линия са прекалено нетрайни, размазват се, изчезват неравномерно или още по-лошо - събират се на черно топче в основата ъгълчетата на очите. Също е голям рискът от раздразнения, зачервяване и сълзене на очите при реакция на някоя от съставките.

  В търсене на наистина добър продукт съм тествала много - моливите на Impala, Golden Rose, Avon Supershock, Urban Decay 24/7, Lancome... също  тествах и класически каяли на стик и на прах. След дълга и упорита борба, в крайна сметка се научих да боравя правилно с прахообразния кохл на Guerlain, без да пълня очите си с прашинки и без да го размазвам и той ми стана доста любим продукт (очаквайте за него ревю съвсем скоро).
    Наскоро обаче ми се отдаде възможност да си избера продукт от Organic Shop и без колебание се спрях на кохла на Terre d'Oc. Наистина основно ме привлече това, че е био продукт и е най-близо до оригиналния арабски кохл, който не само, че не дразни очите, а дори го успокоява със съставките си.
    Първото нещо, което ме озадачи когато го получих, беше размерът му. Стори ми се толкова миниатюрен, че изобщо не очаквах, че в тази компактна опаковка всъщност се крие съвсем стандартно количество продукт. Просто всичко е премислено така, че да се използват най-малко суровини (и задължително подлежащи на рециклиране) при направата на опаковките, нещо типично за органичната козметика.
   Второто странно нещо беше, че кохлът всъщност не беше черен, а сив. След като пробвах да драсна на ръката си, установих, че върху него има нещо като восъчно покритие, което вероятно го предпазва от изсъхване. След като го избърсах в салфетка доби катранено черен цвят.
   Определено се изненадах много приятно когато установих, че във водната линия на окото кохлът седи също толкова наситено черно. Така плътен цвят съм постигала единствено с молива в цвят Perversion на Urban Decay, но като трайност кохлът на Terre d'Oc определено печели съревнованието. Издръжливостта му мога да сравня с прахообразния кохл на Guerlain, който наистина е бетон във водната линия обаче има навика да плъзва и извън нея след няколко часа - нещо, което с Тerre d'Oc не се случва.













Много хора се стряскат при вида на стик кохловете, заради странната им форма и донякъде странната техника на нанасяне. За да не се изтъпи върха, с кохла не се рисува като с молив. Той се поставя хоризонтално върху водната линия на окото и се изтегля по цялата му дължина през водната линия.
Още по-лесно, но малко по-стряскащо на вид е нанасянето му като го положите хоризонтално върху долната водна линия, а след това затворите клепачи, като го притиснете между тях и докато е притиснат го изтеглите навън. По този начин очертавате едновременно и долната, и горната водна линия, което оптически прави миглите да изглеждат по-гъсти и плътни.
 Някои професионалисти успяват и да въртят леко кохла, докато го прокарват между клепачите, но на мен все още не ми се отдава. Но дори и без да го правя, успявам да получа плътна наситено черна линия.


Terre d'Oc Kohl се предлага и в други цветове, като сиво, синьо, кафяво, лилаво и тюркоаз, с някои от които със сигурност ще се сдобия съвсем скоро и ще покажа в блога.

Състав: Coco-Caprylate/Caprate; Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax; Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides; Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*; Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*; Zea Mays (Corn) Cob Powder*; Hydrogenated Olive Oil Caprylyl Esters; Rhus Verniciflua Peel Cera; Cera Alba (Beeswax)*; Lecithin*; Oryza Sativa Cera (Rice Bran Wax); Polyglyceryl-10 Nonaisostearate; Hydrogenated Palm Oil; Hydrogenated Rapeseed Oil; Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*; Pistacia Vera (Pistachio) Seed Oil; Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract; Maltodextrin; Glycine Soja (Soybean) Oil; Tocopherol; Hydrogenated Lecithin +/- (may contain) Silica; CI 77742 (Manganese Violet); CI 77019 (Mica); CI 77499 (Iron Oxide); CI 77491 (iron oxide); CI 77007 (Ultramarine Blue); CI 77891 (Titanium Dioxide); CI 77510 (Ferric Ferrocyanide); CI 77492 (Iron Oxide); CI 77268; CI 77289 (Chromium Hydroxide Green).

Количество: 3 гр.

Цена: 29.90 лв.


8 коментара

  1. Много полезни снимки и информация! Благодаря, Адри!

    ОтговорИзтриване
  2. Много яко, че и тзи марка е разбрала как се пестят суровини. Бях направо втрещена, когато си получих червилото Colour Style на Avon - в почти същата мини опаковка е, а си е стандартно количество! Тогава се питам, защо им е да правят по-големи гилзи - тези дори са по-удобни за чантата...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много по-удобни са малките гилзички. Идея си нямам кому е нужно да са по-големи. Само заемат повече място и ресурс за рециклиране.

      Изтриване
  3. Адри, а събира ли се в началото на окото след време, както моливите? Заинтригува ме с тоя Кохл :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се събира. Към настоящия момент мога с ръка на сърцето да кажа, че това ми е най-сполучливия продукт за водната линия, който съм пробвала.
      Бях доста скептична в началото, но определено съм впечатлена и ще пробвам и други неща на марката.

      Изтриване
  4. Oткъде може да си го купим и каква е цената ?

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)