Пудра Chanel Les Beiges



Днес ще споделя впечатленията си от един сравнително нов продукт на пазара – пудрата Les Beiges на Chanel. Това е първата ми пудра от този ценови клас (като изключим Метеоритите на Guerlain) и естествено, подходих към нея с доста високи очаквания. Дали ги оправда, ще можете да прочетете в това ревю.


Както казах, очакванията ми за продукт с подобна цена са значително завишени, затова и критиката ми ще бъде много, много по-жестока, отколкото ако ревюто касаеше пудра за 20-30лв.

Опаковка: Аз може би съм единствената жена на света, която не припада от възторг пред опаковките на Шанел. Имала съм само 3 техни продукта (като не броя парфюмите), но опаковката на нито един от тях не ме е впечатлила с някакво особено усещане за лукс. Да, много са стилни и изчистени, изработени са от висококачествена пластмаса или полимер, който на допир е идентичен с клавишите на скъпо пиано (вдъхновено от Жаки), но го няма това “Уау!”, което предизвиква в мен блясъкът на YSL и Guerlain.

Но, да се върнем на Les Beiges. Както подсказва името, пудрата е от новата “бежова” линия на Шанел, която вече не е в стандартните за марката изцяло черни опаковки, а е в нежно… бежово (Ех, че изненада! Не го очаквахте, нали?)
Пудрата, освен с картонена кутия, е предпазена и с красив черен кадифен джоб, който е удобен за пренасяне в чантата, без да се надраска и създава допълнително усещане за луксозен продукт. Отварянето е изключително лесно, без напъни и разваляне на маникюра, а затварянето е с типичното, галещо слуха щракване, с което се отличават обикновено High end продуктите.

Иии… тук следват минусите за мен. Отваряйки кутията веднага се набива на очи колко малка част от нея всъщност е заета от продукта. Самата пудра изобщо не е малко количество, но кому е нужно да носи толкова голяма кутия в чантата си, пък била тя и Шанел?! Просто излишно уголемена и тежка опаковка за моя вкус.
Следващият минус е четката. Поставена на абсурдно място върху самия продукт, който е защитен с неудобно пластмасово “капаче”, което отдавна изхвърлих и затова не се вижда на снимките. Аз лично предпочитам да нося четката извън самата пудра, до нея в кадифеното джобче. Самата четка е от естествен косъм и като цяло не е никак лоша, но е доста “хилава” и рехава. За мен четката от корейския хайлайтър на Holika Holika (ревю ТУК) e с много по-високо качество и съвсем откровено си признавам, че предпочитам да нося нея, за да освежавам пудрата през деня, ако е необходимо.


Аромат: Шанел са всеизвестни с изключителните си парфюми… аз обаче още недоумявам защо са сметнали за нужно да полеят и пудрата с такъв. Да, ухае опияняващо, но до някаква степен ми е несвойствено да нанасям силно парфюмирани продукти по лицето си, а Les Beiges е най-силно ароматизираната пудра, която съм ползвала.
Текстура: Изключително фино смляна и ефирна, на допир е като кадифе.
Ефект: Нежно матиране и също толкова нежно озаряване, съчетано с леко изравняване на тена. Пудрата е много деликатна и абсолютно невидима върху кожата, като в същото време прави тена по-равен, а несъвършенствата по-слабо забележими. Може да се ползва както самостоятелно, така и върху фон дьо тен/ВВ крем.
Количество: 12гр
Общи впечатления: Тази пудра покрива всичките ми изисквания за подобен продукт (въпреки минусите, които изброих и които са пренебрежими). Матира достатъчно добре Т-зоната ми и в същото време няма пудрен ефект. Кожата изглежда свежа, естествена и полирана. Категорично обаче съм на мнение, че не е особено подходяща за мазна кожа, освен ако не желаете да я подновявате на 2-3 часа през деня. Просто не е силно матираща, както подсказва и надписа на кутията ѝ – “Healthy Glow Sheer Powder”. Думата “Glow” (блясък, сияние) е достатъчно показателна за това.


1 коментар

  1. А коя пудра е подходяща за мазна кожа и е висок клас? Питам , защото се бях насочила именно към Беж на Шанел , не заради марката , а по препоръка от изпитали я. Само да отбележа аз лично харесвам Кларинс.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)