Mary Kay Translucent loose powder

Бях чувала за марката Mary Kay, но никога не бях ползвала продукти. Не поради липса на желание, а защото винаги ми е било сложно да търся представител и да избирам по каталог. Нещата така се случиха обаче, че съвсем неочаквано ми се отдаде възможност да пробвам няколко продукта и за момента съм с доста добри впечатления. Първият, за който ще пиша днес, е безцветната прахообразна пудра.

Опаковка: Опростена и изчистена откъм детайли, стилна и удобна. Огромен плюс за мен е наличието на система за затваряне на дупчиците, през които излиза продукта, което позволява точното му дозиране и възможността да го носите в чантата си, без опасност цялата пудра да се разпилее в под капака, както редовно ми се случваше с аналогичния продукт на MAC, за който също имам ревю в блога.
Цвят: Напълно прозрачна, не оставя никакъв цвят върху кожата.
Текстура:  Фино смляна, гладка текстура. 
Аромат: Няма.
Ефект: Матира силно и оставя напълно естествен завършек върху кожата. Матирането при мен е за поне 8 часа. Кожата ми на по-голямата част от лицето е много суха и по тази причина използвам доста по-мазни и тежки ББ кремове и фон дьо тен, затова се налага да матирам Т-зоната добре. В зоната под очите и по бузите обаче пудрата ми беше твърде изсушаваща и затова избягвах нанасянето ѝ там.
Имах възможност да използвам продукта и в последните горещи дни на лятото преди месец и половина и тогава също не ме разочарова.
Аз лично не забелязах да отразява светлината при снимки със светкавица, но някои части от състава ѝ предполагат, че това е възможно да се случи, затова бих внимавала с нея при фотосесии или събития със снимки.

Количество: 11 гр.

Общи впечатления: Добър продукт, който мога да сравня с прозрачната прахообразна пудра Prep+Prime на MAC и тази на Ben Nye като ефект върху кожата. За съжаление, както всеки друг прахообразен продукт, работата с нея е малко по-трудна, отколкото с компактна пудра. Въпреки затварящия механизъм, отново е необходимо да се изтръска от пудрата в капака или на дланта, откъдето да бъде загребана с четка. Подходяща е за нормална, смесена и мазна кожа, но не и за много суха.



*Продуктът ми е предоставен за проба от представител на Mary Kay

1 коментар

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)