05 December 2013

Rimmel Space Dust - 005 Total Eclipse

Знаете, че не обичам да публикувам негативни ревюта. Винаги се старая да съм безпристрастна и да откривам поне нещо положително във всичко. Тук обаче не ми се получи...

Чакам този лак да пристигне в България от повече от месец. Когато най-сетне дойде, трескаво го издирих, обикаляйки почти всички магазини, които предлагат марката.
Бях убедена, че това ще е новата ми лакова любов, но в действителност се оказа огромно разочарование.

Защо разочарование ли? Заради всичко. Текстура, нанасяне, съхнене, краен резултат... нито едно от изброените не е задоволително.
Като цяло харесвам широките четки на Rimmel, но точно в моя лак четката беше абсолютно безформена и ужасно трудна за работа. Текстурата е гъста и гранулеста и в опитите ми да направя равномерно покритие натрупах излишно голямо количество лак, който буквално обезформи ноктите ми. А съхненето... то вече премина всякакви граници - след час и нещо все още не беше напълно сух, макар привидно да изглеждаше, че е, и бързайки да се облека за едно събитие, успях да разваля 7 от 10 нокътя.
Крайният ефект след изсъхване е виден на снимките - нищо общо с отчетливите пясъчни частици на OPI, Kiko, Golden Rose. Лакът изглежда просто като пресечен и дори красивите тюркоазени отблясъци не успяват да го направят по-малко ужасен за мен. Наистина жалко...