Rimmel Space Dust - 005 Total Eclipse

Знаете, че не обичам да публикувам негативни ревюта. Винаги се старая да съм безпристрастна и да откривам поне нещо положително във всичко. Тук обаче не ми се получи...

Чакам този лак да пристигне в България от повече от месец. Когато най-сетне дойде, трескаво го издирих, обикаляйки почти всички магазини, които предлагат марката.
Бях убедена, че това ще е новата ми лакова любов, но в действителност се оказа огромно разочарование.

Защо разочарование ли? Заради всичко. Текстура, нанасяне, съхнене, краен резултат... нито едно от изброените не е задоволително.
Като цяло харесвам широките четки на Rimmel, но точно в моя лак четката беше абсолютно безформена и ужасно трудна за работа. Текстурата е гъста и гранулеста и в опитите ми да направя равномерно покритие натрупах излишно голямо количество лак, който буквално обезформи ноктите ми. А съхненето... то вече премина всякакви граници - след час и нещо все още не беше напълно сух, макар привидно да изглеждаше, че е, и бързайки да се облека за едно събитие, успях да разваля 7 от 10 нокътя.
Крайният ефект след изсъхване е виден на снимките - нищо общо с отчетливите пясъчни частици на OPI, Kiko, Golden Rose. Лакът изглежда просто като пресечен и дори красивите тюркоазени отблясъци не успяват да го направят по-малко ужасен за мен. Наистина жалко...


5 коментара

  1. Нещо си се изнервила сигурно, стои ти страхотно! Иначе за текстурата, четката, съхненето оставам с тайната надежда моя да не е такъв, защото и аз като теб си го взех с много голям мерак.

    ОтговорИзтриване
  2. Имам розово-златистият и съм доволна. Ефекта със сигурност не може да обори този на OPI (само от тях имам други пясъчни), но при мен съхненето и нанасянето е ок. Не толкова бързо, но не минава 10мин. :/ Смятам да опитам и другите налични цветове. Щом черният е такъв провал за теб, май няма да му се нахвърлям да го вземам.

    П. С. Между другото в магазина лилавият цвят ме разочарова. Исках него, но не си съответсваше някак на снимките от интернет :(

    ОтговорИзтриване
  3. Адри, дай му още един шанс, може да те изненада. Не е най-готиният пясък, но при мен се държа доста по-прилично.

    ОтговорИзтриване
  4. Хихи, тъкмо вчера си го купих :D Ако е наистина такъв под формата на пясък, воъбще няма да си играя да го чакам да съхне - лепвам отгоре Поша и ще си карам с топ :D

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина не е толкова добра текстурата, като на някои други пясъци, но цвета е уникален и на различна светлина е различен. Така че, аз лично му прощавам несъвършенствата. А на теб ти стои страхотно.
    Илияна

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)