08 February 2014

CHANEL Vitalumiere Compact Douceur

Днешното ревю е за един от най-любимите ми продукти в последните месеци. Споменах тази пудра (компактен фон дьо тен) и в един от клиповете си си преди време, но смятам, че заслужава повече внимание и отделно ревю.


Опаковка: Класическата черна опаковка на Шанел с бяло лого. Пластмасата е изключително качествена и гладка. Минус е, че е толкова полирана, че всяко докосване оставя отпечатъци. Кутийката има и кадифен пауч, който е удобен за пренасяне на пудрата в чантата, без да се надраска. Отваря се лесно с натискащ се механизъм. Недостатък е размерът на кутийката. Наистина е доста голяма и заема място. В кутийката има дунапренена гъбичка за нанасяне на продукта, но аз я замених с четка. Самият продукт се вади от кутийката много лесно и в последствие могат да се купуват само рефили, които излизат значително по-изгодни като цена.

Аромат: Доста отчетлив парфюмен аромат, който обаче изчезва бързо от кожата след нанасяне.
Цвят: Аз избрах №20 Beige, който обаче се оказа по-светъл от останалите продукти за лице на Шанел, които имам с този номер - пудрата Les Beiges и течния фон дьо тен Vitalumiere.
Текстура: Компактна пудра. Неописуемо фина и нежна. Не мисля, че някога съм виждала по-фино-смлян продукт. 
Ефект: Абсолютно невидима е върху кожата, независимо колко се наслоява. Изравнява добре тена, но не може да скрие големи несъвършенства, ако се използва самостоятелно, макар и да се води не пудра, а компактен фон дьо тен. Аз я нося върху течен ФДТ и я използвам вместо стандартна пудра. Матира леко кожата и в същото време я оставя абсолютно естествена и озарена. Видимо подобрява вида на фини линии и бръчици и ги скрива доста добре.
Количество: 13 гр.
Цена: 104 лв.
Общи впечатления: Определено това е любимата ми пудра в момента. Харесва ми, че не изсушава кожата, седи изключително естествено и скрива фините линийки. Моята суха кожа успява да матира за цял ден, но за мазна не смятам, че е подходяща.
Преимущества: Красивата кутийка и прекрасния ефект върху кожата.
Недостатъци: Размерът на кутийката и цената.


Сравнение с Les Beiges: