CHANEL Vitalumiere Compact Douceur

Днешното ревю е за един от най-любимите ми продукти в последните месеци. Споменах тази пудра (компактен фон дьо тен) и в един от клиповете си си преди време, но смятам, че заслужава повече внимание и отделно ревю.


Опаковка: Класическата черна опаковка на Шанел с бяло лого. Пластмасата е изключително качествена и гладка. Минус е, че е толкова полирана, че всяко докосване оставя отпечатъци. Кутийката има и кадифен пауч, който е удобен за пренасяне на пудрата в чантата, без да се надраска. Отваря се лесно с натискащ се механизъм. Недостатък е размерът на кутийката. Наистина е доста голяма и заема място. В кутийката има дунапренена гъбичка за нанасяне на продукта, но аз я замених с четка. Самият продукт се вади от кутийката много лесно и в последствие могат да се купуват само рефили, които излизат значително по-изгодни като цена.

Аромат: Доста отчетлив парфюмен аромат, който обаче изчезва бързо от кожата след нанасяне.
Цвят: Аз избрах №20 Beige, който обаче се оказа по-светъл от останалите продукти за лице на Шанел, които имам с този номер - пудрата Les Beiges и течния фон дьо тен Vitalumiere.
Текстура: Компактна пудра. Неописуемо фина и нежна. Не мисля, че някога съм виждала по-фино-смлян продукт. 
Ефект: Абсолютно невидима е върху кожата, независимо колко се наслоява. Изравнява добре тена, но не може да скрие големи несъвършенства, ако се използва самостоятелно, макар и да се води не пудра, а компактен фон дьо тен. Аз я нося върху течен ФДТ и я използвам вместо стандартна пудра. Матира леко кожата и в същото време я оставя абсолютно естествена и озарена. Видимо подобрява вида на фини линии и бръчици и ги скрива доста добре.
Количество: 13 гр.
Цена: 104 лв.
Общи впечатления: Определено това е любимата ми пудра в момента. Харесва ми, че не изсушава кожата, седи изключително естествено и скрива фините линийки. Моята суха кожа успява да матира за цял ден, но за мазна не смятам, че е подходяща.
Преимущества: Красивата кутийка и прекрасния ефект върху кожата.
Недостатъци: Размерът на кутийката и цената.


Сравнение с Les Beiges:







4 коментара

  1. Прекрасно ревю,май отново ще издевателствам над кредитната карта :D имам въпрос,дали имаш информация колко ще струва само рефила,все пак ще е по удобно да се купи само рефил за смяна отколкото да се трупат празни опаковки :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Буквално дни след като я купих питах за рефил (толкова ми допадна, че вече правех планове за купуването му), но още не бяха внесени такива в България, тъй като беше съвсем нов продукт. Вече би трябвало да ги има налични, но нямам информация за цената. Тези дни ще мина да попитам и ще споделя.

      Изтриване
  2. Les Beiges е пудра за естествен блясък, придаваща ефект "целувка от слънцето". Vitalumiere Douceur е пудра, със сатенен завършек, която може да се използва върху фон дьо тен, но и самостоятелно. Двете пудри таргетират различен резултат и завършек на тена, а двете серии нямат общо като номерация, защото при Vitalumiere има и цветове в beige-rose нюанси, с цел прикриване на повяхнал и сивкав тен. Едната пудра е подходяща за по-плътно и основно покриване на тена, с пречупващи светлината пигменти (Vitalumiere Douceur), a Les Beiges - е за свеж естествен ефирен блясък. Що се отнася до размера на опаковката - предвид подменящия се пълнител, спонджа за нанасяне, а и размера на огледалото (подходящо за нанасяне на основен грим), считам тази опаковка за супер удобна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за подробната информация! Определено не ми бяха обяснени така подробно нещата при закупуването на продукта, а би ми било от полза.

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)