Ultraflesh Shinebox



Наскоро StrawberryNet започнаха една интересна кампания с блогъри, към която обаче останах с доста смесени чувства. Към продукта, който получих от тях преди Коледа, чувствата ми са също противоречиви.
Ще започна с няколко думи за въпросната кампания. Сайтът предложи сътрудничество на много козметични блогъри, което се изразява в изпращане на продукти за проба и ревю. Чудесна концепция, която е разпространена в цял свят и се практикува масово от доста фирми и марки и у нас, но... и тук наблюдавам най-често срещаната грешка сред повечето подобни кампании - на N на брой блогъри е изпратен един и същ продукт, а това е доказано неправилна стратегия. На читателите определено им омръзва да четат на 10-20-30 места за едно и също нещо и след второто прочетено ревю, просто спират да отварят следващите, а и дотолкова им втръсва да гледат въпросния продукт, че в крайна сметка дори не им и хрумва да си го купят. Парадоксално, но факт. При това доказан...

А сега и за самият продукт - Ultraflesh Shinebox - палитра хайлайтъри с няколко различни текстури.

Опаковка: Първоначалната ми реакция към опаковката беше определено положителна. Луксозна картонена кутия, в която се крие красива черна палитра с интересен принт и доста качествена изработка. Първата ми асоциация по някаква причина беше с опаковките на Urban Decay. След като си поиграх малко с нея обаче, първоначалният ми ентусиазъм се изпари. Необосновано големият размер на палитрата определено не ми допада. Да, събрани са няколко продукта в едно, но самата палитра е твърде масивна и тежка, което за човек с повече козметика е сериозен проблем. Факт е, че в нея има 5 продукта, но истината е, че всеки един от тях би заемал по-малко място, ако бяха опаковани поотделно... пък и кой носи накуп 3 хайлайтъра и два молива в дамската си чанта? Компактните опаковки винаги са били предпочитани от мен, пред излишното прахосничество на пластмаса.
Цвят: В палитрата има един компактен хайлайтър, който на по-светла кожа седи повече като бронзово оранжев руж, два кремообразни хайлайтъра в нежно златисто и лек бронз и два миниатюрни автоматични молива в същите цветове.
Текстура: Компактния хайлайтър/бронзър е една идея по-едро смлян, отколкото би ми се искало. Кремообразните продукти са леко восъчни и се разнасят и преливат лесно, без да са мазни. Моливите са меки, много пигментирани и приятни за работа.
Ефект: Поради това, че не е толкова фино смлян, компактния продукт не ми допада особено върху лицето, защото не дава хомогенен блясък и полиращ ефект, а по кожата се виждат отделни частички и се подчертават несъвършенствата и порите. Цветът е малко особен и върху светла кожа е нещо между хайлайтър и бронзър, клонящ повече към второто. Определено като сенки за очи или като блясък по тялото седи значително по-добре.
Кремообразните хайлайтъри придават влажно-полиран ефект на лицето, който ми допада. Отново по-тъмният цвят не е особено подходящ за моя тен. И двата могат да бъдат нанесени и върху червилото, за да му придадат блясък и различен ефект. Моливите са със силен металически блясък. Златистият за мен е приложим само върху очите на светла кожа, но белият е чудесен за оптическо уголемяване на устните с леко очертаване над центъра на горната устна. Седи добре и върху очите и отваря погледа.
Количество: Блестяща пудра - 4,2 гр.; Кремообразни блясъци - 3,2 гр., Моливи - 0,19 грама
Цена: 46.50 лв в StrawberryNet
Общи впечатления: Като цяло продуктът не е лош, но определено не бих го причислила към любими. Ако искате да експериментирате с различни текстури и начини на нанасяне, сигурно ще ви допадне, но ако вече имате опит с повече озаряващи продукти, едва ли ще сте в особен възторг. Аз лично едва ли ще го задържа в колекцията си заради обемистата опаковка. Заема твърде много от и без това ограниченото ми място. Моливите обаче ще използвам с удоволствие, защото са с доста добро качество.
А доколко си струва цената... хмм, за мен има значително по-добри продукти в този ценови клас.


* Този продукт ми е предоставен за проба и ревю от StrawberryNet.

2 коментара

  1. Разни хора, разни идеали :) Купих тази flesh кутийка по време на една от 24часовите им промоции за 17лв. Според мен за тези пари си заслужава. Това, което ми допада най-малко в нея са двата молива, а най-много - един от кремообразните хайлайтъри. Редовно си я ползвам. Беше ми интересно да прочета и твоето мнение. :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Съгласна съм относно кампаниите с един и същ продукт, малко е досадничко, но пък въпреки това може да видиш различни мнения (както и в случая). Изглежда интересен продукт!

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)