04 March 2014

Philips VisaPure

Вече повече от 10 дни използвам електрическата почистваща четка на Philips VisaPure и ще ви споделя първите си впечатления от нея.През последните години доста нашумяха подобен тип четки за дълбоко почистване на лицето. От известно време се чудех дали имам нужда от такъв уред и дали той до такава степен превъзхожда ръчното почистване, за да оправдае цената си. Сега имах възможността да проверя това и смело мога да кажа, че наистина няма база за сравнение между почистването с електрическа четка и ръчното такова. Кожата е много по-мека и гладка, порите видимо по-чисти, а проблемните участъци бързо подобриха състоянието си.

Първото, с което ме впечатли VisaPure, е красивият и модерен дизайн. Това е и единственият уред, който държа на видно място и под ръка, а не скрит в шкафа, като всички останали.
В началото бях сигурна, че ще ми е досадно да го използвам и често ще го пропускам, но в последствие установих, че ми печели доста време, защото за една минута почиства много по-добре, отколкото успявам без него с доста по-дълги усилия. Използвам го всяка вечер под душа, защото е напълно водоустойчив и това много ме улеснява.
Имах опасения, че след няколко поредни дни употреба ще направи кожата твърде чувствителна и ще я ексфолира прекалено, но това не се случи, защото четката е много нежна.
В комплекта има два броя четки - Normal и Sensitive. Втората е за чувствителна кожа, но аз използвам стандартната и за момента не усещам нужда да я сменя с по-нежната, въпреки, че кожата ми е доста тънка и суха.
Скоростите на въртене на четките също са две, като за себе си предпочитам по-бързата.
След една минута уредът се изключва сам, защото това е оптималното време за почистване на цялото лице, според производителя. Тази една минута е разделена на 3 цикъла от по 20 секунди за всеки отделен участък от лицето. Когато искам да почистя също шията и деколтето, пускам четката за още една минута.
Използвам обичайния си почистващ продукт, но слагам доста по-малко количество, защото с VisaPure успява да се разпени и да проникне в кожата много по-добре.

Преимущества: Много по-лесно и качествено почистване на кожата, отколкото при използване на ръчна четка за лице; издръжливостта на батерията; красивият дизайн.
Недостатъци: Наистина доста високата цена; необходимостта главите на четката да се подменят на всеки 3 месеца.


Колкото и да не ми се искаше да се снимам без грим, заради проблемите с кожата ми в последните два месеца след спиране на ОК, все пак заснех една видео-демонстрация на VisaPure, която се надявам да ви бъде интересна.*Уредът ми е предоставен за ревю от Philips България.