Philips VisaPure

Вече повече от 10 дни използвам електрическата почистваща четка на Philips VisaPure и ще ви споделя първите си впечатления от нея.















През последните години доста нашумяха подобен тип четки за дълбоко почистване на лицето. От известно време се чудех дали имам нужда от такъв уред и дали той до такава степен превъзхожда ръчното почистване, за да оправдае цената си. Сега имах възможността да проверя това и смело мога да кажа, че наистина няма база за сравнение между почистването с електрическа четка и ръчното такова. Кожата е много по-мека и гладка, порите видимо по-чисти, а проблемните участъци бързо подобриха състоянието си.

Първото, с което ме впечатли VisaPure, е красивият и модерен дизайн. Това е и единственият уред, който държа на видно място и под ръка, а не скрит в шкафа, като всички останали.
В началото бях сигурна, че ще ми е досадно да го използвам и често ще го пропускам, но в последствие установих, че ми печели доста време, защото за една минута почиства много по-добре, отколкото успявам без него с доста по-дълги усилия. Използвам го всяка вечер под душа, защото е напълно водоустойчив и това много ме улеснява.
Имах опасения, че след няколко поредни дни употреба ще направи кожата твърде чувствителна и ще я ексфолира прекалено, но това не се случи, защото четката е много нежна.
В комплекта има два броя четки - Normal и Sensitive. Втората е за чувствителна кожа, но аз използвам стандартната и за момента не усещам нужда да я сменя с по-нежната, въпреки, че кожата ми е доста тънка и суха.
Скоростите на въртене на четките също са две, като за себе си предпочитам по-бързата.
След една минута уредът се изключва сам, защото това е оптималното време за почистване на цялото лице, според производителя. Тази една минута е разделена на 3 цикъла от по 20 секунди за всеки отделен участък от лицето. Когато искам да почистя също шията и деколтето, пускам четката за още една минута.
Използвам обичайния си почистващ продукт, но слагам доста по-малко количество, защото с VisaPure успява да се разпени и да проникне в кожата много по-добре.

Преимущества: Много по-лесно и качествено почистване на кожата, отколкото при използване на ръчна четка за лице; издръжливостта на батерията; красивият дизайн.
Недостатъци: Наистина доста високата цена; необходимостта главите на четката да се подменят на всеки 3 месеца.


Колкото и да не ми се искаше да се снимам без грим, заради проблемите с кожата ми в последните два месеца след спиране на ОК, все пак заснех една видео-демонстрация на VisaPure, която се надявам да ви бъде интересна.



*Уредът ми е предоставен за ревю от Philips България.

15 коментара

  1. Изглежда обещаващо. Каква му е цената? Спряла съм се на колегата му,та ако е по-достъпен...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На еднаква цена са с "колегата" в България, но резервните четки са по-евтини за Филипс, което не е за пренебрегване, при положение, че е желателно да се подменят на всеки 3 месеца.

      Изтриване
  2. Цената е мисля същата като на Mia 2, нали?
    За мен тези уреди са същите като да ползваш нормална и електрическа четка за зъби, ха .. само че електрическата струва нещо с две нули отзад. :D
    Може грам да не съм права, но си мисля, че ако си вземеш от тези скраб четки от магазин и си се търкаш редовно, разликата определено няма да е нещо за трицифрена сума.
    Пак казвам, не съм пробвала - не знам, може и да е някакъв чудо-уред, може и да ми хареса ако го пробвам, но още като ги видях тези неща, все това ми е в главата - малко по-голяма електрическа четка за зъби с по-мек косъм :DD
    Иначе супер, дано ти помага да се отървеш от гадния кожен период и на мен често ми се случва :Д

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Същата е цената, да.
      Аз и към ел. четки за зъби имам слабост :) Всъщност, всяко едно нещо, което ми пести време и усилия за мен си струва инвестицията, но наистина това е доста субективно. Разликата със сигурност не крещи от далече: "В мен е вложена трицифрена сума!", но ако имаш слабост към подобни глезотии, определено си струва. Имам и ръчна четка за почистване, която страшно много харесвам, но с нея трябва да си откача китката от търкане, за да докарам ефекта от електрическата.

      Изтриване
  3. Много харесвам Филипс и джаджите, които правят за жените! Радвам се да чуя отзиви за четката, защото и аз доста се интересувам, но някак си не мога да оправдая толкова пари за това. И аз малко като Мани, си мисля, че и с обикновена четка за лице ефекта е същия. Само дето с тази е много по-лесно. Но виждам, че явно има разлика. И много ме кефи, че е водоустойчива! :)
    А, не е ли много "изтощаваща" да се ползва всяка вечер? Не е ли много силно ексфолираща?

    Www.desiveleva.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено има разлика между ръчната и електрическата, но както казах и на Мани, не за всеки си струва инвестицията. Ако не си истински перфекционист по отношение на почистване на кожата, може и да минеш и без нея.
      Аз също мислех, че ежедневната употреба, че ми дойде малко в повече, но се оказа, че нямам такъв проблем, защото власинките на четката са наистина много меки и не драска и натиска твърде силно кожата.

      Изтриване
  4. Кой почистващ крем използваш?

    ОтговорИзтриване
  5. Аз също ползвам такъв тип електрическа четка на друга марка разбира се и не толкова скъпа,но мога да кажа,че наистина разликата е голяма след използването й кожата е в пъти по-добра на допир и на вид,като се има впредвид,че последните години имам леки проблеми с кожата си...определено оправдават средствата вложени в един такъв уред :)

    ОтговорИзтриване
  6. Аз бих могла да кажа, че отското използвам електрическа четка за зъби и ефекта е несравним, непостижим с ръчната. Допускам, че и с тази за лице логиката е същата.
    За човек, който не посещава козметик като мен, може би си струва ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте дами, интересувам се за цената на този уред в България. Доколкото успях да се поразтърся из мрежата в различни сайтове цената му е различна. В официалните страници на две големи вериги за продажба на ел. уреди в България не откривам да се предлага. Може ли някой да ме информира дали изобщо е възможно да се закупи в БГ?

    ОтговорИзтриване
  8. Доста обещаващо ревю, определено сериозно се замислих да я купя :D А резервни четки от къде могат да бъдат закупени и каква приблизително е цената им?

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей, Адри. Би ли споделила мнението си за четката към днешна дата? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  10. Според мен платените писачи трябва да се обявяват за един вид терористи, а добрата информираност спестява доста пари-изпитала съм го. Вече не вярвам на подобни реклами още повече, че разбрах, че и пишещите получават пари за коментарите си. Само за сведение на драскачите- най-добрият почистващ препарат за лице е този, който не се разпенва, уважаеми добре запознати

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласна съм с вас и за препарата е напълно вярно!

      Изтриване
    2. Моля, пишете ми кой е този, който плаща за писане, за да взема да му се обадя

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)