Skinfood Salmon Darkcircle Concealer Cream

Коректорът за тъмни кръгове на корейската марка Skinfood  е един от любимите ми продукти напоследък и отваряйки втора опаковка, реших, че е крайно време да ви разкажа за него.


Опаковка: Малко пластмасово бурканче с много сладурска ретро визия. На мен лично ми прилича на бурканче от хайвер. Като цяло не съм почитателка на подобни кутийки, защото е неудобно вземането на продукт с пръсти и лесно се замърсяват с бактерии. Използвам гъста синтетична четка и с нея загребвам продукта, а в последствие го доразнасям с пръсти под очите.

Пигментация: Много добра. Покритието не е 100%, но е повече от средно и успява да скрие тъмните кръгове около очите без да е нужно наслояване на много продукт.
Текстура: Твърда кремообразна, леко мазна текстура, която е изключително лесна за разнасяне и преливане.
Цвят: Цветът отговаря на името на продукта - сьомга. Идеалният цвят за прикриване на сенки под очите. Продуктът се предлага в два нюанса (№1 и №2), но разликата между тях е почти незабележима.
Трайност: На моята суха кожа поне 6-8 часа.
Преимущества: Много изгодна цена; продуктът е много икономичен; не изсушава кожата около очите; не се събира в бръчиците и фините линии; има много добро покритие.
Недостатъци: Не се предлага в България и е нужно да се поръча от чужбина (аз го взимам от Ebay); текстурата му е по-мазна и може би не би бил подходящ за мазна и акнеична кожа; загребването от бурканчето е неудобно.
Количество: 10 гр.
Цена: Около $8 в Ebay
Общи впечатления: Много добър продукт, който използвам с удоволствие вече доста време. Фината зона около очите се чувства много комфортно с него, а погледът веднага добива много по-свеж и отпочинал вид. 



8 коментара

  1. Може ли да препоръчаш продавач от ebay, от който да го поръчаме :) И аз се навих да опитам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Просто гледай продавачите да са с рейтинг над 98% и да са от Корея, а не Китай.

      Изтриване
  2. Адри, когато успя да изхабиш първото бурканче, че да поръчаш и второ?! Аз още съм до средата на първото. Явно съм особено икономична :)) Но истината е, че го редувам и с други коректори, признавам.

    Чудесен продукт, а за цената му да не говорим. И аз го препоръчвам! Добре е все пак да се фиксира с някакъв прахообразен продукт, защото през топлите дни консистенцията му може да дойде малко по-кремообразна от желаното.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оо, не съм го свършила. Не съм го преполовила даже. Взех си №2, уж да ми е по-тъмен за лятото, но те се оказаха толкова близки, че дори не мога да уловя разликата на снимка и затова не съм ги снимала един до друг.
      Межу другото, ти си виновничката да си го купя и пробвам :)

      Изтриване
  3. Здравей! Помогни ми да разпространя моят нов блог - http://womenspagebeauty.blogspot.com
    Благодаря ти :)

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)