Yves Saint Laurent Touche Eclat фон дьо тен

Днес ще пиша за любимият ми фон дьо тен. Първият фон дьо тен, който изхабявам до последната капка, правя всякакви опити да обера и последното количество в шишенцето, а след това бързам да си купя нова опаковка. Звучи направо налудничаво, но това е може би единственият продукт, който не бих заменила за нищо.



Колкото и да съм пристрастна и пристрастена, няма да разтягам излишни локуми и ще давам по същество. Винаги съм казвала, че това, че нещо е добро за мен, не значи, че ще е добро за всеки, както и обратното. Надявам се, че опита ми да съм обективна в оценките си, ще ви помогне да разберете дали си струва да пробвате този продукт или той не е за вас.

Опаковка: Много красива, луксозна от стъкло и златист метал, но излишно обемиста и тежка. По капачката остават непрекъснато отпечатъци. Помпичката е много удобна и изкарва малко количество продукт. При мен две помпички са достатъчни за цялото лице и шия.

Аромат: Луксозен, много деликатен и много свеж. Усеща се аромат на краставица и леки флорални нотки, но в никакъв случай не е твърде силен и дразнещ.

Покривност и пигментация: Покритието, което дава е средно към леко, но може да се наслоява без изобщо да личи. Важното е обаче да се оставят няколко секунди на предния слой да се фиксира на кожата преди да се нанесе следващия.
Този фон дьо тен се предлага в изключително богата гама от 010 до 070, като 010 и 020 са изключително светли. Аз съм 030, въпреки, че съм доста бяла. Отделно от това, всеки тон се предлага в три нюанса:
B - Beige - неутрален бежов нюанс
BD - Beige Dore - с жълтеникав подтон
BR - Beige Rose - с розов подтон

Текстура: Много приятна полуфлуидна текстура, която сякаш се разтапя върху кожата. Това е първият ФДТ, който се разнася най-добре с пръсти, от всички, които съм пробвала досега. Нито с четка се получава, нито с гъбичка... има нужда от топлината на пръстите, за да се стопи и разнесе равномерно и красиво. С четката просто се маже и става на грозни черти.
Не е сух, но и в никакъв случай не е мазен, усеща се като нежен хидратиращ крем, но се фиксира бързо и кожата остава мека и приятна на допир без да лепне.

Завършек: Този ФДТ не матира! В същото време и не лъщи. Оставя върху кожата сатенено-кадифен завършек и буквално я озарява, без тя да изглежда мазна или влажна. Изглажда много добре пори и фини линии, за разлика от повечето фон дьо тени, които ги подчертават. Седи изключително естествено и не личи, че на кожата има грим.

Трайност: Не е от най-трайните продукти, но напълно спокойно изкарва цял работен ден без забележки.

За кого е подходящ: За хора със суха кожа. Може би и за нормална, но не и през лятото. За мазна кожа категорично не препоръчвам. Дори на моята много суха кожа в най-горещите летни дни се получава лъсване на Т-зоната в следобедните часове.

Преимущества: Ухае прекрасно, хидратира и изглажда сухата кожа, като ѝ придава полиран сияен вид, без да лъщи.

Недостатъци: Трябва да се нанася с пръсти, което предполага цапане и оставяне на ужасни отпечатъци по капачката, категорично не е подходящ за мазна и смесена кожа, цената му е висока.

Количество: 30 мл.

Цена: 92 лв.

Общи впечатления: Прекрасен продукт за притежателите на суха и зряла кожа. Чудесно заличава фини линии и не се вкопава в мимическите бръчки. Оставя прекрасен естествен кадифен завършек на кожата. Покритието му не е много силно и не е подходящ за дами с много пигментни петна, но за сметка на това чудесно прикрива зачервявания, както ще видите на снимката в много близък план по-долу.





3 коментара

  1. Благодаря за пълното и изчерпателно ревю!!!!
    Само него май не съм пробвала от вариантите за суха кожа.
    А цапа ли?Например ако говориш по телефона, остават ли следи от
    него / на телефона - дано ме разбра/?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, напълно те разбрах. Голямата ми мъка с грима и смартфоните :)
      Цапа в първите 2-3 минути, после се фиксира и не оставя следи.

      Изтриване
    2. Благодаря!Значи определено ще го изпробвам!

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)