08 February 2016

На гости вкъщи


Напоследък са доста популярни "воайорските" клипове и публикации из интернет пространството. "Вижте ми стаята", "Какво нося в чантата си", "Какво закусвах днес"...
Не съм им особен фен, но съдейки по голямата им аудитория, очевидно грешката е в моя телевизор :)
Затова и реших да продължа поредицата с обяснения защо толкова време липсвах в блогсферата с най-основателната причина, подкрепена с доста снимки - смяната на дома.
Колкото и да обичах старото си жилище и да се чувствах уютно в него, няма как да не призная, че с порастването на сина ми започна да ни отеснява. Това бе и причината да се захванем с грандиозния ремонт на наличния голям апартамент, който дълго време отлагахме и да се пренесем в него.
Започнахме с много къртене и боядисване, за което ми беше доста полезен сайтът Maistor Plus, чрез който си избрахме подходящите професионалисти... доколкото можеха да се нарекат професионалисти. Естествено, имаше проблеми, неразбории и много непредвидени разходи, но все пак всичко завърши благополучно.
В стария ни дом всички мебели правихме по поръчка. Поради наличието на малко пространство бе необходимо всичко да си пасва перфектно на мястото. Сега вече този проблем не съществуваше и се спряхме на далеч по-лесния и бърз вариант за обзавеждане - Икеа. 
Да, липсва уникалност, но е лесно, бързо и изгодно. Цялото обзавеждане ни отне само 3 дни - един за купуване и транспортиране и два за сглобяване на всичко - хол, кухня, детска стая, спалня, складово помещение, антре и баня. 
Избрахме за цялото жилище комбинация от бяло, сиво и натурален дъб. Бялото внесе много светлина, а дървото неутрализира стерилността на бялото и създаде уют.

Но стига толкова приказки. Ето крайния резултат: