На гости вкъщи


Напоследък са доста популярни "воайорските" клипове и публикации из интернет пространството. "Вижте ми стаята", "Какво нося в чантата си", "Какво закусвах днес"...
Не съм им особен фен, но съдейки по голямата им аудитория, очевидно грешката е в моя телевизор :)
Затова и реших да продължа поредицата с обяснения защо толкова време липсвах в блогсферата с най-основателната причина, подкрепена с доста снимки - смяната на дома.
Колкото и да обичах старото си жилище и да се чувствах уютно в него, няма как да не призная, че с порастването на сина ми започна да ни отеснява. Това бе и причината да се захванем с грандиозния ремонт на наличния голям апартамент, който дълго време отлагахме и да се пренесем в него.
Започнахме с много къртене и боядисване, за което ми беше доста полезен сайтът Maistor Plus, чрез който си избрахме подходящите професионалисти... доколкото можеха да се нарекат професионалисти. Естествено, имаше проблеми, неразбории и много непредвидени разходи, но все пак всичко завърши благополучно.
В стария ни дом всички мебели правихме по поръчка. Поради наличието на малко пространство бе необходимо всичко да си пасва перфектно на мястото. Сега вече този проблем не съществуваше и се спряхме на далеч по-лесния и бърз вариант за обзавеждане - Икеа. 
Да, липсва уникалност, но е лесно, бързо и изгодно. Цялото обзавеждане ни отне само 3 дни - един за купуване и транспортиране и два за сглобяване на всичко - хол, кухня, детска стая, спалня, складово помещение, антре и баня. 
Избрахме за цялото жилище комбинация от бяло, сиво и натурален дъб. Бялото внесе много светлина, а дървото неутрализира стерилността на бялото и създаде уют.

Но стига толкова приказки. Ето крайния резултат:






















7 коментара

  1. Влюбих се в черно-белите фотографии. Влизаш и те лъхва ... любов ☺

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много си ги обичам тези снимки. Някак си предразполагат да се чувстваш щастлив и романтично настроен по всяко време :)

      Изтриване
  2. Ааа, и свещите с цветята харесах много. Обожавам такъв тип домашни акценти. Да сте много щастливи в новия дом!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно обзавеждане, обожавам комбинацията м/у бяло и сиво, предразполага за чистота, уют и спокойствие. Макар всички проблеми, главоболия, разправии и излишни разходи си е ЗАСЛУЖАВАЛО! Крайно сполучлив ремонт, просто е разкошно! А коотенцето е страхотен модел, не излиза от кадър, явно обича да се снима :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Котето е на всяка манджа мерудия. Ходи ми навсякъде по петите и беше доста трудно да направя каквито и да било кадри без негово присъствие :D

      Изтриване
  4. Адри, а какво стана с кученчецо, което беше спасила?

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)