ТАГ: 25 факта за мен


Днес Стефи от Eat Love Makeup ме тагна в това предизвикателство. Имах спомен, че вече съм го правила и прелистих блога. Оказа се, че наистина имам такъв пост от преди 3 години. Прочетох го и се изумих колко много съм се променила с времето... близо половината от тези факти вече не са верни :)
Затова реших да го направя отново, но с други подробности за мен.

1. Колкото повече остарявам, толкова по-инфантилна ставам. Първото си истинско "селфи" направих едва преди около година (снимките на грим за блога не ги броя), а сега вече навлизам във фазата да снимам котенца, кафета и целия набор от кифленски дебилизми.

2. Няколко пъти в живота си съм опитвала да бъда червенокоса. Всеки опит приключва след по-малко от месец.


3. Имам неудържим порив да прибера вкъщи всяко бездомно животно, което срещна. Контролирам го с умерен успех за момента.

4. Обичам руска и френска класическа проза. Обичам тежки книги. В преносен и в буквален смисъл. Нищо под 200 страници не е в състояние да ме впечатли истински, защото не ми остава време за толкова кратко четене да заобичам истински героите. Поезията ме изнервя (с много малки изключения). Не обичам чиклити. 

5. Любимата ми музика е рок, но  редовно съм в настроение да слушам всякакви сълзливи балади - от Майкъл Болтън, през Селин Дион, до Джеймс Блънт. Когато пък съм под стрес и трябва да се съсредоточа, най-добре ми действа слушането на класическа музика и метъл. Любими за целта са ми Вивалди, Моцарт, Мерилин Менсън, Korn и Disturbed.

6. Много обичам да готвя, но го правя сравнително рядко, защото мразя да чистя поразията след това. Хората твърдят, че готвя добре. Аз подозирам, че не смеят да кажат друго, защото ги гледам страшно докато опитват.

7. Учила съм английски, немски, руски, полски, чешки, старогръцки и старобългарски. В момента не помня почти никой от изброените, с изключение на английския и само малко от немския. Немски владеех най-добре, но и той стана жертва на дългогодишната липса на практика.

8. Обожавам орхидеи. Заглеждам се в цветарски магазини повече, отколкото в козметични. Най-любимият ми сорт е цимбидиум. Не харесвам жълти и сини цветя.

9. Всичко правя в пъти по-добре, по-точно и по-бързо когато съм под стрес. Спокойствието определено не ми е помощник. Това е една от причините да оставям почти всичко за последния момент.

10. Никога не издавам видимо, че съм неспокойна или ядосана. В живота ми се е случвало не повече от 4-5 пъти да повиша тон на някого. Най-често използваната ми дума по време на всеобща паника е "Спокоооойно!"

11. Най-любимото ми усещане е преминаването на вятъра покрай мен докато карам колело. Няма нищо по-зареждащо за мен от карането през пътечките в гората.

12. Обожавам да спя на открито и винаги ще предпочета палатка или спален чувал пред луксозен хотел (за съжаление, много от любимите ми дестинации не са особено подходящи за палатка).

13. Обичам да съм сред хора, но не обичам да говоря. За сметка на това умея да слушам. Често само наблюдавам разговорите в обща компания. Така научавам много повече за участниците, отколкото, ако и аз самата съм част от дискусията.

14. Най-големият ми страх е да не изпадна в ситуация, в която да съм напълно зависима от някой друг. Обичам екипната работа, но не обичам зависимостта. Винаги се старая да имам план B за самостоятелно справяне. Това понякога ми играе лоша шега, защото хората свикват с факта, че обикновено нямаш нужда от помощ и все по-рядко я предлагат, дори и когато става дума за "мъжка работа".


15. Почти няма нещо, което да може да ме разплаче. Хлипащите и ревящи хора ме карат да се чувствам безпомощно и ми е изключително трудно да ги успокоявам. Вярвам, че нещата в живота са два вида - такива, които зависят от теб и такива, които не зависят. За първите е важно да си хладнокръвен, за да можеш да ги промениш, а другите не могат да се променят с плач.

16. Обичам да гледам филми на ужасите. Не от тези с разпилени карантии, а психологически ужаси с напрежение и стряскащи моменти. Смятам, че каляват психиката по-добре от всеки психотерапевт.

17. Любимото ми време от денонощието е между 00.00 и 03.00 часа. Обичам тишината и спокойствието когато всички спят. Тогава се чувствам най-бодра и продуктивна.

18. Обичам да спя. Много. Не защото съм мързелива, а защото сънувам. Насън мога да отида къде ли не и да направя какво ли не. Често ми се присънват нещата, които ми се иска да сторя, но не ми стиска или по някаква причина не бива.

19. Ако можех да си го позволя, бих пътувала постоянно. На всякакви места и по всякакви начини. Привличат ме екзотични дестинации, дори опасни. Бих прекосила Африка на мотор или в очукан джип... и някой ден може би ще го направя.


20. Винаги съм се чувствала по-комфортно в мъжки компании. Колкото и да е парадоксално, с оглед на това че водя блог за козметика, много по-лесно ми е да намеря общ език с мъже, отколкото с жени.

21. Обичам споровете. Не спор за спорта. Обичам сериозни и аргументирани дискусии, логически битки. Не ме е страх да загубя спор, но и никога не влизам в такъв, ако не смятам че имам доказателства за правотата си. Както е казал Марк Твен - "По-добре да мълчиш и хората да те смятат за глупав, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения".

22. Ценя хейтърите. Те ме зареждат много повече от обожателите и ласкателите. Стимулират ме да се развивам и наличието им ми показва, че се справям добре. 

23. Винаги съм искала да напиша книга. Единственото, което ме спира, е че някой може да я прочете.

24. Работата ми и личният ми живот са тема табу. Не обичам да ги коментирам с никого и го правя изключително рядко, ограничавайки се само с няколко думи. Не защото са тайна, а защото не смятам че някому е нужно да си вре носа в тях.

25. Заради този таг написах повече лични неща, отколкото съм споделяла с когото и да било в последните години. Изключително ми беше трудно да измисля цели 25 неща (различни от лексиконските "любим цвят" "любим актьор" и пр.), които съм склонна да заявя публично.


От своя страна аз тагвам Нина от Women's Temptations и Деси от My Wonderland

4 коментара

  1. 9,18,20,21 - право в целта! Пощръклявам, когато някой ми се пени насреща без никаква логика и ми се случва да ми се присмиват, защото винаги съм била искала аргументи, хах, като се изтъква като недостатък.
    По какъв повод си учила чешки и полски? Съчетовайки ги със старогръцки и старобългарски, стигам до извода, че си завършила филология? :)
    Страхотен, смислен, определено не-лексиконен тип таг, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, имаме отворена програма за БЕЗПЛАТНО тестване на продукти от всички, които имат блогове за красота, мода и лайфстайл. Ако проявявате интерес може да се обърнете към нас на адрес: t.markova@parfimo.bg

    ОтговорИзтриване
  3. Общо взето сте много симпатична!А щом обичате и животни,сте ми ужасно симпатична.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)