11 March 2016

Batiste - сух шампоан за брюнетки

Сухите шампоани набират все повече популярност. Те, естествено, не заместват миенето на косата, но са незаменими за случаите когато много бързо трябва да се приведете в приличен вид - неочаквани гости или тежко успиване за работа и други познати на всяка жена ситуации. Освен, че се справят с омазняването, сухите шампоани придават и хубав обем на косата.
Сухите шампоани обикновено са под формата на аерозол, съдържащ пудра, която попива излишното омазняване на косата. Тази пудра обаче обикновено е бяла...
Когато бях блондинка беше много лесно да си купя сух шампоан. Използвах редовно този на Balea или този на Syoss и много ми допадаше начинът, по който матират косата ми и убиват избиващите жълтеникави тонове на русото. С преминаването ми към отбора на брюнетките изборът доста се усложни. Използваните дотогава марки оставяха ужасяващи бели петна в косата и променяха цвета ѝ. Единственият сух шампоан, който не ми създаваше подобни проблеми е този на Kerastaze, но той не вършеше абсолютно никаква работа - косата изглеждаше още по-мазна и сплескана след него. 
Вече бях се напълно отказала от употребата на сухи шампоани изобщо, когато случайно открих варианта за брюнетки на Batiste. Зарадвах му се много и веднага го грабнах. Той е на същия принцип като останалите сухи шампоани, но пудрата в него е оцветена... за съжаление не достатъчно. Отново се забелязва промяна в цвета на косата, но поне е в границите на търпимото.


Опаковка: Семпла и с нищо не впечатляваща. Прилича на лак за коса или дезодорант (случвало ми се е в просъница да се опитам да се дезодорирам с него)

Употреба: Разклаща се енергично и след това се впръсква от разстояние в корените на косата. Изчаква се няколко секунди и се разресва с пръсти или четка/гребен.

Аромат: Флорален аромат, който обаче е твърде силен и не особено приятен за моя вкус.

Плюсове: Лесен за употреба и с мигновен видим ефект - матира омазнената коса и ѝ придава чист вид. Придава доста обем и улеснява оформянето на прическата (поне при къса коса). Сравнен с другите сухи шампоани, които съм използвала (Balea, Syoss, Kerastase) стига за много по-дълга употреба, макар и да не е по-голямо количество.

Недостатъци: Въпреки, че е създаден специално за брюнетки, все пак оставя светли следи в косата и е необходимо добре да се разреше, за да бъдат премахнати. Има твърде силен аромат. Изсушава косата и не е подходящ за употреба по дължините. усеща се леко в косата при прокарване на пръсти през нея.

Общи впечатления: Въпреки всички изброени недостатъци, все пак винаги имам един флакон в чекмеджето на тоалетката си. За мен наистина е незаменим в случаите, в които наистина нямам време да измия косата си и с него успявам да отложа тази необходимост за няколко часа или цял ден. Харесва ми и естественият обем, който придава в корените и често се случва да го използвам и върху абсолютно чиста коса, ако се е смачкала и прическата е загубила формата си. Все още обаче съм в търсене на перфектният сух шампоан, защото този на Batiste съвсем не е такъв.

Количество: 200 ml

Цена: Около 7 лв.

Промяната в цвета на косата след нанасяне и преди разресване

*Продуктът е закупен от мен с лични средства