Batiste - сух шампоан за брюнетки

Сухите шампоани набират все повече популярност. Те, естествено, не заместват миенето на косата, но са незаменими за случаите когато много бързо трябва да се приведете в приличен вид - неочаквани гости или тежко успиване за работа и други познати на всяка жена ситуации. Освен, че се справят с омазняването, сухите шампоани придават и хубав обем на косата.
Сухите шампоани обикновено са под формата на аерозол, съдържащ пудра, която попива излишното омазняване на косата. Тази пудра обаче обикновено е бяла...
Когато бях блондинка беше много лесно да си купя сух шампоан. Използвах редовно този на Balea или този на Syoss и много ми допадаше начинът, по който матират косата ми и убиват избиващите жълтеникави тонове на русото. С преминаването ми към отбора на брюнетките изборът доста се усложни. Използваните дотогава марки оставяха ужасяващи бели петна в косата и променяха цвета ѝ. Единственият сух шампоан, който не ми създаваше подобни проблеми е този на Kerastaze, но той не вършеше абсолютно никаква работа - косата изглеждаше още по-мазна и сплескана след него. 
Вече бях се напълно отказала от употребата на сухи шампоани изобщо, когато случайно открих варианта за брюнетки на Batiste. Зарадвах му се много и веднага го грабнах. Той е на същия принцип като останалите сухи шампоани, но пудрата в него е оцветена... за съжаление не достатъчно. Отново се забелязва промяна в цвета на косата, но поне е в границите на търпимото.


Опаковка: Семпла и с нищо не впечатляваща. Прилича на лак за коса или дезодорант (случвало ми се е в просъница да се опитам да се дезодорирам с него)

Употреба: Разклаща се енергично и след това се впръсква от разстояние в корените на косата. Изчаква се няколко секунди и се разресва с пръсти или четка/гребен.

Аромат: Флорален аромат, който обаче е твърде силен и не особено приятен за моя вкус.

Плюсове: Лесен за употреба и с мигновен видим ефект - матира омазнената коса и ѝ придава чист вид. Придава доста обем и улеснява оформянето на прическата (поне при къса коса). Сравнен с другите сухи шампоани, които съм използвала (Balea, Syoss, Kerastase) стига за много по-дълга употреба, макар и да не е по-голямо количество.

Недостатъци: Въпреки, че е създаден специално за брюнетки, все пак оставя светли следи в косата и е необходимо добре да се разреше, за да бъдат премахнати. Има твърде силен аромат. Изсушава косата и не е подходящ за употреба по дължините. усеща се леко в косата при прокарване на пръсти през нея.

Общи впечатления: Въпреки всички изброени недостатъци, все пак винаги имам един флакон в чекмеджето на тоалетката си. За мен наистина е незаменим в случаите, в които наистина нямам време да измия косата си и с него успявам да отложа тази необходимост за няколко часа или цял ден. Харесва ми и естественият обем, който придава в корените и често се случва да го използвам и върху абсолютно чиста коса, ако се е смачкала и прическата е загубила формата си. Все още обаче съм в търсене на перфектният сух шампоан, защото този на Batiste съвсем не е такъв.

Количество: 200 ml

Цена: Около 7 лв.

Промяната в цвета на косата след нанасяне и преди разресване





*Продуктът е закупен от мен с лични средства

8 коментара

  1. Защо ли не споделям мнението ти за този продукт.. Много се радвах когато научих че има нещо на тоя свят като сух шампоан... Но за жалост не ми действат, даже си чувдтвам косата още по-мазна.... :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Със сигурност не е универсален продукт и не е за всяка коса. Моята е къса и това помага доста.

      Изтриване
    2. Със сигурност не е универсален продукт и не е за всяка коса. Моята е къса и това помага доста.

      Изтриване
    3. Ползвала съм на велеа или балеа... Не знам как беше, но съм го взимала от лили. А сега използвам на Ейвън.. Същия нулев ефект.. За малко уж прикрива омазнавянето и придава обем.. Може би не е подходящ вариант за замазване на положението при мен... :/

      Изтриване
  2. Не го харесвам особено, помага за няколко часа при мен, обемэт е нулев (но аз съм сэс значително по-дълга коса, честно казано). Aussie е супердобър, трябва доста работа, за да не се виждат белите следи, но обемът е наистина забележителен и може да спаси косата два дни подред!

    ОтговорИзтриване
  3. Сухият шампоан на Klorane с мляко от овес е единственият, който продължавам да използвам.
    При употребата на сухите шампоани на Balea, Syoss, Batiste и Rene Furterer усещам едно утежняване на косата придружено със сърбеж... А този на Klorane освен, че си върши работата отлично, ухае страхотно и придава плътност и обем. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Задължително ще го пробвам! Благодаря!

      Изтриване
    2. Задължително ще го пробвам! Благодаря!

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)