Хубавите неща не винаги са скъпи: Няколко много бюджетни продукта


От доста време не съм публикувала постове за бюджетни продукти. Това не е защото не използвам такива или от козметичен снобизъм. Просто по някаква приина този тип продукти приемам за нещо като даденост и рядко се сещам да им отдам заслуженото внимание. Този път обаче ще го направя, при това с няколко продукта накуп.

Гланцовете на Golden Rose Color Sensation



 Няма да преувелича, ако кажа, че това са любимите ми глосове от доста време насам, въпреки, че в тоалетката ми има голям набор от подобни продукти от доста по-висок ценови клас. При тези гланцове ми харесват твърде много неща - опаковката е много практична (плоска и компактна) и изглежда всъщност доста добре, апликторът е удобен, има полупрозрачни прекрасни цветове, текстурата е нежна и не лепне, ухаят на ванилов сладолед и придават на устните приятен захаросан вид.

Продуктите на Бочко

В момента имам само два крема на Бочко - за лице и тяло, но през годините съм купувала доста продукти на марката. Обожавам лосиона за след слънце и никога не тръгвам на море без две тубички от него. Прави кожата кадифено мека и гладка и ухае на дъвка. Единствената причина да не го използвам вместо крем за тяло през цялата година е охлаждащият му ефект, който не мога да оценя положително през зимата.
Хидратиращият крем за тяло овлажнява чудесно сухата ми кожа и я оставя мека и нежна, като попива мигновено. Ароматът му не е нищо особено, но ефектът върху кожата и цената му са повече от чудесни и това е причината винаги да ми се намира по една кутия от него.
Защитният крем за лице също е приятен хидратиращ продукт, който основно използвам за ръце, но понякога и за лице в промеждутъците при избор на нов по-сериозен крем за нуждите на моята суха и позастаряваща кожа. Съвсем без свян напоследък комбинирах новия крем на Lancome за през нощта със скромния Бочко за през деня и никак не мога да се оплача от начина, по който се чувстваше кожата ми. Е, все пак не можах да се сдържа да не си купя отново любимия Shiseido, но както казах, почивката с по-лек и ненатоварващ откъм състав продукт ми дойде доста добре и смятам да я направя отново след време.

Сянка №14 на Flormar и моливът Long Wear на Bell

За тази малка кутийка на Flormar съм писала неведнъж. Не само в блога, но и във форума "Красива мама" и там също тази сянка за очи си спечели доста почитателки. Това за мен е незаменим цвят, който многократно съм издирвала сред всякакви по-скъпи и луксозни марки и до ден днешен не съм открила негов еквивалент. Самата текстура на сенките е прекрасна - разнасят се равномерно и се преливат без никакво усилие. Комбинират се чудесно с почти всичко.
Моливът на Bell пък беше съвсем случайно откритие. С ръка на сърцето си признавам, че никога не би ми хрумнало да го купя, но ми го изпратиха като подарък и реших да го пробвам. Оказа се много наситено черен, мек и лесен за работа молив, който не се размазва и се нанася прекрасно във водната линия на окото. Откакто го получих го използвам всеки ден.

Лаковете за нокти на Golden Rose

Лаковете от сериите Rich Color и Holiday са сред най-големите ми любимци. В чекмеджето с всичките ми лакове са наредени непосредствено до OPI и Chanel, което само по себе си е достатъчно красноречиво. Текстурата им е лесна за нанасяне и не се сгъстява бързо, четките са удобни, а цветовете плътни и красиви. Трайността им също е впечатляваща на моите нокти, особено на серията Holiday.


Ляво - CHANEL Tapage, дясно - Golden Rose


* Моливът Long Wear на Bell ми бе изпратен за тест от Таота България, Останалите продукти в публикацията са закупени от мен с лични средства

9 коментара

  1. Много хубава публикация. Определено има неща, които си струват и като качество и като цена.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно! Има страхотни попадения сред бюджетните продукти. Да, не блестят с дизайнеска опаковка и респектиращо лого, но качеството им понякога е по-сполучливо от това на скъпите.

      Изтриване
    2. Така е. Ще ми е полезно да виждам още такива публикации в бъдеще. :) А вярвам, не само на мен. :)

      Изтриване
  2. Гланцовете на GR на мен не са ми сред любимите, на моите устни много се размазват и разтичат извън контура, но за сянката на Flormar съм напълно съгласна с теб! Не знам какво я прави толкова уникална, но сред всички сенки, които притежавам, просто няма дубликат...
    Чудесна публикация!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз нямам този проблем с гланцовете, но моята кожа е доста суха и не предразполага към разтичане. Но и не съм пробвала по-наситените нюанси. При тях често има такива проблеми почти при всяка марка.

      Изтриване
  3. Сещам се, че преди време бях издирвала сянката на Флормар точно заради теб. Нещо съм я позабравила обаче, трябва да разровя архивите....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Май няма човек, на когото да не отива тази сянка. Когато съм в творческо безвилие и не знам какво да ползвам, винаги посягам към нея.

      Изтриване
  4. Страхотен пост! Кой номер е лакът на Golden Rose от серията Rich Color?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. #17. А #16 е много близък на You Only Live Twice на OPI. Ще добавя суоч към публикацията.

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)