Спирала за мигли Le Volume De Chanel


Преди доста време споделих във фейсбук страничката на блога тази снимка, която се зарадва на особен интерес. Днес най-сетне реших, че е време да напиша и пълното ревю към нея, защото, колкото и да е красноречива, все пак не показва всички плюсове и минуси на продукта.
И така, ето го ревюто за най-любимата ми спирала през последната година и половина.
Скоро ще започна пета такава спирала. Тези от вас, които ме познават достатъчно, вече знаят, че обичам да експериментирам и винаги търся нещо ново и по-добро, но случи ли се да купувам даден продукт повече от веднъж, то значи наистина съм напълно влюбена в него. Такива продукти са фон дьо тенът ми Touche Eclat на YSL (от него приключвам трета опаковка), червилото Rouge Volupte Shine #8 отново на YSL (от него изхабих само едно и половина засега), пудрата Light Reflecting на NARS (от нея започвам втора) и тази спирала, за която ще пиша днес.

Le Volume De Chanel е спирала за обем, както показва и името ѝ. Тушът ѝ е плътен и кремообразен, а четката силиконова, но доста по-различна от стандартните силиконови четки на останалите спирали, с каквито аз изобщо не се разбирам. Четката поема много туш (можете да видите на снимката по-долу разликата между измита от спиралата четка и такава, която е току що извадена от тубичката) и в същото време го нанася много равномерно и разресва миглите. 
В първите няколко дни след отварянето тушът е една идея по-рядък от това, което харесвам и го нанасям малко по-трудно, но след 2-3 дни вече е перфектен.
Le Volume De Chanel се предлага в няколко различни цвята, но аз винаги се придържам към класическото черно. Последния път се излъгах да взема най-новия наситеночерен вариант  90 Noir Khol/Ultra Noir, но той се оказа далеч по-труден за почистване от стандартно черната си посестрима, а разликата в начина, по който седи на очите, е почти напълно незабележима, така че определено не си струва търкането вечер и следващата ми опаковка от Le Volume ще бъде отново в обикновено и неултра черно.


Измита четка без туш и до нея прясно потопена
в тубичката

Опаковка: Класическа и много изчистена, типично за CHANEL. Изработена от много качествена и невероятно приятна на допир пластмаса. Затварянето и отварянето стават посредством винт със заключване (усеща се леко щракване при затваряне), което предпазва продукта от изсъхване. Четката е силиконова с дълги и плътни бодлички.

Цвят: Предлага се в различни цветове и често има лимитирани такива в различните сезонни колекции. Аз съм пробвала двата варианта на черно, като между тях няма особена разлика, освен това, че Ultra Noir се почиства доста по-трудно.

Текстура: Плътна и кремообразна. Нанася се много мазно и приятно върху миглите, но хора с по-къси мигли може да имат проблем със зацапване на клепача при нанасяне. 

Ефект: Придава много обем, удължава и много ефективно и трайно извива миглите. При свикване на работата с четчицата миглите стават чудесно оформени и разделени.

Трайност: Докато я почистя. До момента не се е случвало да се размаже или рони. Много лесно се отмива от вода обаче, така че в силен дъжд при липса на чадър категорично не е най-удачният избор за спирала.

Плюсове: Придава много обем, извива много лесно и трайно миглите. Почиства се много лесно дори само с вода (класическо черния вариант).

Недостатъци: Цената ѝ е много висока. Изсъхва сравнително бързо - най-много до 2-3 месеца. Има много слаба водоустойчивост.

Количество: 6гр.

Цена: 64 лв 

Общи впечатления: Както вече написах - това е любимата ми спирала от доста време насам. С моите мигли се справя фантастично, но това не означава, че ще е перфектна за всеки, защото доколко ще е подходяща дадена спирала зависи най-вече от вида и състоянието на миглите, които при всеки са различни. Според мен не би била подходяща за много къси и фини мигли, но може да направи чудеса за плътните и дълги, но светли и без никаква извивка мигли, каквито са моите.
В магазините, предлагащи марката, както и на фирмените щандове на CHANEL в моловете има мострени опаковки от тази спирала (достатъчни за поне седмица употреба). Не се срамувайте да си поискате! Това е скъпа покупка, която не е редно да се направи на сляпо.



*Спиралата е закупена от мен с лични средства

1 коментар

  1. Ииииии хоп, застана директно начело на списъка ми от спирали за пробване :)

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)