Един и същи грим на различни очи

С грима доста лесно може да се влияе на начина, по който изглежда цвета на очите ни и да се подчертава красотата му. Някои цветове подсилват ириса, при други сякаш се губи и обезличава. Именно затова е важно да се подбират подходящите нюанси при нанасяне на сенки, за да изглеждат очите ни още по-красиви.



Основното правило е да се използват противоположни и контрастни цветове, а един от най-универсалните цветове за грим е лилавият. Той отива на всеки цвят очи - подсилва сини, зелени и кафяви ириси и ги прави по-наситени и ярки. Аз лично най-много го харесвам на зелени. За сини очи предпочитам грим в топло кафяво.
За съжаление, в момента нямам кафяви лещи, но реших да ви покажа как изглежда един и същи грим на сини и на зелени очи. Смятам скоро да се сдобия и с други цветни лещи, за да мога да ви показвам как ще изглежда всеки грим, който заснемам, на различните по цвят очи.






*Лещите за очи са от онлайн магазин Lentiamo

3 коментара

  1. Много добра идея е това с лещите :) А и аз като представител на зеленооките девойки потвърждавам за лилавото :) И отделно, че винаги гледам color wheel, ако не мога да си представя как да гримирам очи, различни от моите :)
    Girl's Temptations

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще си взема и кафяви лещи при върва възможност, за да се вижда още по-добре разликата при различните гримове.

      Изтриване
    2. Кой модел са зелените лещи и на коя марка ,защото има различно зелено

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)