15 July 2016

Нещо свежо - Nivea Fresh Natural

В големите летни жеги всички сме в търсене на нещо свежо, което и да ни предпази от неприятното изпотяване. Аз го открих много неочаквано в един отдавна познат на пазара продукт на Nivea.
Всички знаем какви са вредите от аерозолите. Не само за нас самите, но и за околната среда. Въпреки това, досега те винаги са били предпочитано от мен средство против изпотяване, защото ролките и стиковете ми се струват неудобни и нехигиенични, особено за подновяване през деня.
Виждала съм това скромно спрейче на Nivea много пъти в дрогериите, но никога не съм му обръщала внимание. Някак несериозно ми изглеждаше до всички останали дезодоранти с гръмки реклами от типа "72 часова защита", "Защита и нежна грижа", "48 часа без изпотяване"... и въпреки това ме привлече нежния му и познат аромат на така обичания в детството ми крем Nivea, без задушливостта на аерозол.
Не вярвах, че наистина ще ми осигури трайна защита срещу изпотяване, но трябва да призная, че ме изненада много приятно и затова реших да му отделя цяла публикация. Абсолютно спокойна съм през целия ден, а нежният аромат на "чисто" остава дълги часове, дори и след тренировка. Купувам си вече трето шишенце и не мисля, че бих се върнала към предишните ми любимци Dove и Rexona.


Опаковка: Стъклен флакон с пулверизатор. Не е аерозол под налягане.

Аромат: Свеж и нежен - като класическия син крем Nivea. Много ненатрапчив и траен.

Ефект: Предпазва от изпотяване през целия ден и носи приятно усещане за свежест и чистота, като в същото време е много нежен към кожата.

Предимства: Ухае чудесно; не дразни кожата; не съдържа алуминий

Недостатъци: Шишето е стъклено и съответно чупливо и по-тежко. Не е най-удобният избор за път.

Количество: 75 мл

Цена: 4,50 лв


*Продуктът е закупен от мен с лични средства