Urban Decay в България! Ревю на палитрата Naked Smokey


Няма как да не започна публикациите за февруари с най-голямата новина за месеца - Urban Decay най-сетне идват в България! Съвсем скоро една от любимите ми марки ще се предлага в магазин Sephora. Това е и поводът това ревю да е за една от култовите палитри Naked.
Още когато излезе първата палитра Naked, тя стана хит сред всички любители на грима. Помня как с треперещи ръце отворих пакета, който така нетърпеливо чаках, защото Urban Decay можеше да се купи само от чужбина. Скоро след това излезе и Naked 2, която също купих веднага и моментално измести първата от сърцето ми, заради по-студените си тонове, които повече отиват на моя тен. Naked Basics беше следващата ми любов, която е винаги с мен по време на пътувания, заради компактния си размер и универсални цветове. Naked 3 не беше по вкуса ми и я пропуснах, но още щом видях Naked Smoky знаех, че е точно за мен.
Изключително много се зарадвах когато я получих в навечерието на Коледа и много трудно се сдържах да изчакам подходящо време да я снимам, преди да започна да я ползвам ежедневно (EatLoveMakeup е виновна да не смея да ползвам нищо преди да съм го снимала за блога).

Опаковка: Сравнително компактна пластмасова кутия. Ако трябва да съм откровена, тази кутия до момента ми е най-малко любима от цялата гама Naked. Металните кутии на 2 и 3 определено ми допадат повече. Към палитрата има и четка, както е обичайно за марката, но си признавам, че четката не ми допада много, защото е доста жилава и предпочитам да използвам другите си четки на MAC, Sigma и Zoeva.

Цветове: Цветовете са в неутралната гама, като в по-голямата си част са студени. Подходящи са както за съвсем нежен нюд и делови грим, така и за тежка вечерена визия.

Пигментация: Както е видимо от суочовете по-долу, пигментацията е много силна. Нещо съвсем обичайно за марката Urban Decay. Дори най-светлите цветове са с добра покривност и плътност. Черното сякаш е една идея по-слабо пигментирано от черното в Naked 2, което е същински катран, но това го прави малко по-лесно за работа и позволява по-лесно наслагване на цвета.

Текстура: Сенките са фини и почти не се разпрашават. Не са така "мазни" както например в палитрата Smoked (мноого старо мое ревю с ужасна визия) на Urban Decay, но се нанасят и преливат много лесно.

Трайност: Дори и без база трайноста е добра, но аз винаги използвам база за сенки, особено при по-силен и опушен грим. С база гримът не помръдва повече от 12 часа.

Аромат: Няма

Количество: 12 цвята по 1.3 гр.

Цена: Все още не е известна цената, на която ще се предлага палитрата, но предполагам, че ще е в порядъка на 80-90лв

Недостатъци: Като при всички големи палитри, тук също няма как всеки един цвят да допадне и да се използва от всеки. Аз си имам любими, имам и такива, които едва ли ще използвам повече от 2-3 пъти, но това е съвсем нормално. Феновете на Urban Decay може вече да имат голяма част от цветовете или подобни на тях в други палитри на марката. Все пак неутралните тонове не са безкрайни и е обичайно да се дублират.

Преимущества: Наличие на 12 цята с отлично качество, които са напълно достатъчни за всякакъв тип грим и за всякакъв повод. Удобна за път и почти универсална.







В сравнение с NAKED 2 (долу)






Продуктът е предоставен за тест

Няма коментари

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)