FUN: Как да (НЕ) се снимаме. Шест безценни съвета от мен и сестра ми

Първо и най-важно уточнение - това не е сериозен пост, а една щура селфи "фотосесия", довела до няколко много важни извода, които споделям тук като съвети :)))

Всички сме чели как се правят перфектните снимки за блог/Фейсбук/Инстаграм.
На първо място ни трябват един брой човек, който да позира. Ако раполагаме и с втрои брой, който да снима, вече сме едни гърди напред пред конкуренцията. Този втори брой може да е съпруг, гадже, мама, тати или случаен минувач, ако сме навън.

Позирането е ясно - развети коси (за който ги има) и задължително широко утворена уста с усмивка в стил "лапам мухи". Другата опция е сластно отворени и присвити устни тип "последното не беше муха, а оса... и ме ужили".
Задължително е, естествено, да предупредите снимащия, че не получавате епилептичен гърч, а просто така си се мятате позирайки, за да постигнете перфектната визия за динамика и вятър в косите. Иначе рискувате да провалите снимките и да загубите време в обяснения с парамедиците.

Ако обаче и двата броя хора, с които разполагате, желаят да се снимат, то тогава може да използвате пособието статив. Това направихме и ние със сестра ми, но се сблъскахме с доста други проблеми, за които Инстаграм гурутата мълчат. Ние обаче няма да мълчим и ще споделим най-важните съвети.

Съвет №1: Желателно е да се научите как да фокусирате апарата. Ако не се научите, радвайте се като нас - няма да ви се налага да блървате с Фотошоп бръчки и акне.

Съвет №2: Ако не изглеждате особено добре, но все пак сте се навили да се снимате, направете идиотска физиономия. Така хората няма да знаят, че просто лицето ви си е такова.


Съвет №3: Ако физиономиите не помогнат, намерете нещо, което да отвлича вниманието от вас. Най-добрият избор е котенце. Хората обичат котенца.



Съвет №4: Отчаяни мерки! Включете деца. Те заемат повече място на снимката от котенцата и обикновено наличието на собствени такива е добро оправдание защо изглеждате толкова трагично.


Съвет №5: След като се уверите, че нито един от предишните 4 съвета не ви помага, не се отдавайте на отчаянието, а просто се надявайте другарчето ви да изглежда на снимката по-зле от вас.





Съвет №6: Примирете се и отправете взор към светлото бъдеще. След 10 години ще изглеждате още по-зле и тогава тези снимки ще ви се струват абсолютно прекрасни.





___________________________

На снимките сме гримирани с:

Adri: Спирала Sephora Volume up в розово
Червило Sephora Rouge Matt
Mirsea: Очна линия MAC Roller Eyeliner
Червило MAC Retro Matte Liquid Lipstick Young Attitude


Очаквайте съвсем скоро и ново видео, в което двете ще направим популярния #SisterTag

3 коментара

  1. Съгласявам се със съвет №6 :D Много забавна публикация. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотниииии! Много се забавлявах! Тъкмо днес и аз реших да си направя селфи с "врат" :D :D :D Жалко, че не мога да кача снимката в коментара :D

    ОтговорИзтриване
  3. Хахахах страхотни сте !!! You made my day !

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)