Скраб за лице и устни L'Oreal Smooth Sugars

Един продукт, който ме изненада изключително приятно и определено си заслужи място сред тоталните ми козметични фаворити, въпреки някои свои недостатъци. Кои са те и защо не ми попречиха да харесам захарния скраб на L'Oreal толкова много, можете да прочетете в това ревю.
Опаковка: Това е първият и може би най-голям недостатък на този продукт. Стандартна картонена кутия, в която се намира красиво, но тежко стъклено бурканче, което го прави изключително неудобен за пренасяне в багажа на път. Разбира се, това няма да ме спре да го ползвам по време на почивката си, но най-вероятно ще си отсипя в малък пластмасов контейнер. Освен, че е тежко, бурканчето не е и особено хигиенично, защото предполага бъркне с пръсти, което способства за развитието на бактерии. Също така и лесно може да попадне вода в него, която да разреди продукта, защото се предполага, че е предназначен за употреба върху влажна кожа.

Текстура: Гелообразна, с осезаеми кристалчета захар и семки от киви. При нанасяне се разтапя върху кожата и я загрява.

Аромат: Тотално разкошен за моя вкус. Свеж, плодов, и апетитен. Напомня ми на аромата на дъвка.

Действие: Ексфолира и полира кожата изключително добре, като в същото време има и загряващ ефект, който подобрява кръвообращението и стимулира обновяването на кожата.





Предимства: Върши работата, за която е предназначен повече от добре. Кожата става изключително гладка и нежна, а тенът е видимо по-свеж. Ароматът му е много приятен, а съставът - от изцяло натурални продукти. Страхотно е, че е подходящ за употреба и върху устните, защото е важно да ексфолираме редовно и тях, особено, ако искаме да изглеждат добре с така модерните напоследък матови червила.

Недостатъци: Непрактична опаковка и сравнително малко количество продукт.

Общи впечатления: Въпреки недостатъците си, този скраб определено ми е фаворит сред всички други продукти и методи за ексфолиране, които използвам. Харесва ми колко несравнимо полирана и мека е кожата след него, а външният му виж и ароматът му ме зареждат с настроение.




Количество: 50мл

Цена: 13-15лв



*Продуктът ми е предоставен за тест и ревю от Everest.bg

6 коментара

  1. Напълно съм съгласна с недостатъците..дано Лориал помислят за друг вид опаковка. Обичам затоплящи почистващи продукти...интересно е, че повечето отзиви са за този с киви. Иска ми се да прочета и за останалите два.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също не срещнах много отзиви за другите два, но със сигурност ще ги пробвам съвсем скоро и ще пиша и за тях.

      Изтриване
  2. Съгласна за всичко казано за скраба. И все пак е любимият ми дрогериен скраб ♥ Ползвам си го активно вече доста време и загряващият ефект ми е особено любим, макар първият път да ми дойде много изненадващо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хаха, и аз първият път се втрещих и рещих, че правя алергична реакция от него като ме загря :D
      Чак после прочетох, че така и трябва да прави.

      Изтриване
    2. Бих се панирала, но покрай измивният мус на Lancome се научих, че има продукти дето те загряват доста стабилно и все пак ме изненада. Мисля, че е редно тези ефекти да ги пише по опаковките :D

      Изтриване
    3. Ами то го пише, но очевидно и двете не четем :D

      Изтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)