Kelo-Cote гел за белези

 


В средата на март, точно втория ден от изолацията, Алекс сцепи челото си в радиатора. Заради паниката от ходене по болници с евентуална зараза, залепихме раната у дома, макар и с риск да остане белег. Скоро след това мъжът ми купи Kelo-Cote Gel (Кело-Кот гел), за да се справим с белега. От него вече няма и следа, а тъй като продуктът остана почти пълен, защото е доста икономичен при малки белези, аз реших да го оползотворя като мажа белега си от секцио с него (след първото секцио почти нямах такъв, но второто бе по спешност, с много усложнения и резултатът от шиенето е крайно нелицеприятен), макар и да ми казваха, че с белег на вече 3 години няма особени шансове за успех. Е, успех има и той е видим на снимките по-долу, а аз с радост приех да се включа в кампанията на Kelo-Cote и вече ползвам втора опаковка от гела.

Опаковка: Малка тубичка със заострен връх, с който апликацията е лесна и прецизна. Когато остане малко количество от гела е необходимо повече усилие да се изстиска, но това е срещан проблем с всички продукти в подобна опаковка. Тубичката е опакована в картонена кутия с инструкции за употреба и информация за състава.


Текстура: Гелообразна и доста лепкава. В момента на нанасяне леко се втечнява и ако се нанесе по-голямо количество може да се разтече, затова е нужно да се нанася на съвсем тънък филм. За няколко секунди засъхва напълно и остава като прозрачно покритие върху белега.


Аромат: Няма

Действие: Продуктът създава безцветен филм върху белега и по този начин оказва продължително действие след нанасяне. Лично аз усещам лек сърбеж на моменти в областта на белега, като на място, заздравяващо от изгаряне или нараняване (тези, които са си правили татуировка най-добре ще ме разберат за кой сърбеж става въпрос). Той не е постоянен, но при големия белег от секцио е осезаем, докато при малките от акне например не усещам нищо. Ако продуктът се нанесе на по-дебел слой и не се изчака да засъхне напълно, има опасност да остави следи по дрехите. Резултатите от снимката по-долу са от един месец редовно ползване на продукта. Важно е да отбележа, че в този един месец имах и сваляне на подкожни мазнини, което също оказва влияние върху вида на белега, но е видно, че на някои места е започнал да изчезва напълно и предполагам, че при по-пресни белези (моят е на 3 години) резултатите биха били дори по-добри.

Количество: 6 или 15 грама 

Цена: Около 30лв за 6 драма и около 55лв за 15 грама.

Къде може да се купи: Онлайн и в аптечната мрежа


* Публикацията е в партньорство с Глобал Естетикс

www.kelo-cote.bg

1 коментар

  1. Използвах го след секцио, препоръча ми го приятелка хирург с много добри отзиви от пациенти, но за мен не проработи. :( Много значение има и самата кожа, според мен.

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)