Essence FIX&MATTE

   Първо искам да се извиня за редките публикации тези дни. Имах доста задачки, но обещавам идната седмица да наваксам с много нови публикации и доста снимки на експериментален грим.
За 30 дневното предизвикателство също не съм забравила :) Денят, който следва е "Контуриране", а заснемането му се оказа задача с повишена трудност. След няколко дни, въоръжена с нова снимачна техника и статив, ще се заема с предизвикателството с пълна сила :)))


  А сега да споделя малко впечатления от безцветната прахообразна пудра на Есенс, която сестра ми беше така добра да ми заеме за няколко дни тестване, с цел ревю. 
  Истинска късметлийка съм, че сестричката (в блога и по-специално в 30 дневното предизвикателство сте се запознали от части с нея... буквално - тя е Mirsea ) е също козметична маниачка и в същото време си избира продукти доста по-различни от мен и ми хрумна да се възползвам от това, като взимам за известно време за проби някои нейни неща. По този начин ще мога да ви запознавам с повече продукти.


  Ще започна с това, че Mirsea (ще използвам ника, който сама си е избрала) използва пудрата от доста време и е много доволна. 
  Аз я носих 5 поредни дни в най-големите горещини и също мога да кажа, че ми допадна. Много фино смляна е и наистина е безцветна (стига да не се прекали много с количеството защото тогава си личи). Отново го има недостатъкът на всички прахообразни продукти - разпилява се навсякъде при отваряне, затваряне и нанасяне. Същият проблем имам с пудрата на MAC и с пигментите.
  С матирането се справя задоволително. Аз съм със суха кожа, но често имам леко лъсване в Т-зоната, което не понасям и държа да е винаги абсолютно матирана. С Essence fix&matte в следобедните часове има вече известно омазняване на носа, но е почти незабележимо. Все пак, това ме навежда на мисълта, че при наистина мазна кожа изобщо не би била подходяща. В същото време, тази пудра не ми пресушава бузите и го няма това неприятно опъване, което усещам след MAC Prep+Prime и затова бих я използвала спокойно за фиксиране на грима (ФДТ или ВВ крем, бронзър, руж и т.н.) във всички сухи участъци.
   Ако знам обаче, че ме очаква много натоварен и горещ ден, бих избрала нещо по-силно матиращо специално за Т-зоната или бих носила със себе си матиращи листчета, за да коригирам по някое време следобед. 


  В заключение ще кажа, че това е доста приятен продукт на наистина достъпна цена. Перфектна за суха и нормална кожа, но не е най-доброто решение за много мазна кожа. 

5 коментара

  1. За да не се разпилява тази пудра, трябва да не се отлепват всички дупки (това го разбрах от личен опит с нея). Аз също съм доволна от нея. Икономична е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За това с дупките не се бях сетила. Щях да си спестя доста разпилени продукти така :)))
      А думата икономична и на мен ми беше на клавиатурата, но след това се замислих, че при това пръскане навсякъде, не е съвсем така, въпреки, че наистина е нужно съвсем малко за да се покрие цялото лице :)

      Изтриване
    2. Имам я откакто е излязла и съм използвала страшно малко количество от нея. Зимата я използвах постоянно и не съм лъсвала въобще с нея.

      Изтриване
  2. Аз така и не можах да свикна с нея... бледа съм и ми оставяше нещо като белезникав воал на лицето. А и не ме матираше много, но то мен май нищо не може да ме спре от лъсване като реша :D

    ОтговорИзтриване
  3. аз също я ползвам и съм много доволна но вече не мога да я намера по магазините.. някаква идея от каде да си я купя

    ОтговорИзтриване

Радвам се на всеки ваш коментар, не го спестявайте :)